Periaj dentar
Diverse, Sanatate

13 lucruri care iti afecteaza sanatatea fara sa-ti dai seama

Nu vorbesc metaforic atunci cand zic ca aproape tot ceea ce faci te poate omori. Pentru a va salva viata, am intocmit aceasta lista:

 1. Salatele de la fast food sunt mai bogate in grasimi decat burgerii.
 2. Statul jos scurteaza viata, chiar daca mergi si la sala. Daca restul zilei stai jos, prezinti un risc mai mare sa suferi de boli de inima sau cancer, decat cineva care sta in picioare la munca. In medie, esti mai putin sanatos decat tipul ala, chiar daca el nu merge la sala.
 3. Pantalonii stramti pot provoca afectiuni ale nervilor din picioare.
 4. Un studiu pe 40 de barbati a aratat ca strangerea cravatei la un nivel usor neconfortabil pentru doar trei minute a dus la ridicarea presiunii intraoculare, cauza primara a glaucomului.
 5. Spalatul dintilor imediat dupa masa poate provoca afectiuni ale smaltului.
 6. Purtatul unui sutien in timpul somnului duce la scaderea nivelului de melatonina, din cauza presiunii ridicate aplicate pielii.
 7.  Dormitul cu lumina aprinsa poate provoca depresie, scaderea productiei de melatonina, cresterea in greutate etc.
 8. Folosirea substantelor indulcitoare, dupa cum arata un studiu, a dus la cresterea greutatii subiectilor, in comparatie cu cei care au folosit zaharoza.
 9. 25% dintre vasele in care se afla sapunul linchid din toatele publice din SUA sunt contaminate cu bacterie. Ma intreb care e situatia in Romania.
 10. Vitamina C masticabila duce la erodarea dintilor, deoarece vitamina C este acid ascorbic, iar tinerea unei tablete de vitamina C in cavitatea bucala pentru o perioada mai lunga de timp poate disolva suprafata dentitiei.
 11. 40% dintre imprimantele cu laser emit nori de toner care, atunci cand sunt inspirati, sunt la fel de toxici ca fumul de tigara. Expunerea excesiva la toner poate duce la boli specifice minerilor.
 12. Petrecerea timpului in soare iti mareste cantitatea de vitamine D, care duce la cresterea productiei de testosteron. Statul in casa „taie cheful”.
 13. Cercetatorii londonezi au descoperit ca barbatii cu locuri de munca plictisitoare aveau un risc mai mare sa faca un atac de cord. Plictiseala face ca inima sa bata mai incet si constant. Cand inima este obisnuita sa bata incet, nu este pregatita sa faca fata socurilor sau exercitiilor.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *