Diverse

Abandonul scolar si efectele sale

Abandonul scoalr reprezinta una dintre cele mai comune probleme din cadrul institutiilor de invatamant si se caracterizeaza prin lipsa nemotivata a elevilor de la orele de curs, fie pentru cateva ore, fie zilnic, fie de cele mai multe ori sau lunar, atragand dupa sine renuntarea la cursurile scolare.

Cele mai multe cauze ale abandonului scolar sunt datorate anturajului, precum si a lipsei de interes a elevilor fata de scoala, dar si a altor elemente precum lipsa parintilor, care au plecat la munca in strainatate sau din cauza unei stari materiale insuficiente pentru continuarea studiilor.

Cei mai multi adolescenti considera ca nu este necesar sa parcurga toate clasele impuse de ministerul educatiei si de cele mai multe ori acestia se limiteaza la cele 10 clase sau mai putini. De asemenea, o parte dintre adolescenti renunta la educatie si la scoala din cauza viciilor carora le-au cazut prada, fiind prea absorbiti de acestea si nu se mai pot concentra pe propria lor educatie.

Adolescenta poate fi destul de dura pentru unii, fiind nevoiti sa faca un sacrificiu mai mare din punct de vedere financiar si ii indeamna pe unii sa isi gaseasca un loc de munca part-time pentru a se putea intretine. O implicare in proiecte educationale cu castiguri pentru adolescenti este un model care ar trebui sa fie aplicat si pentru adolecentii din zilele noastre.

Cu toate acestea, abandonul scolar este o problema majora care ar trebui sa fie pusa sub lupa sistemului educational al statului si de prevenit in mare masura pentru ca acesta sa nu aiba efecte mai mari asupra societatii si implicit a adolecentilor.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *