Apa
Diverse, Sanatate

Alergii ciudate si rare

Alergiile sunt foarte raspandite in toata lumea si pot fi declansate de o varietate de lucruri: par de caine sau pisica, arahide, praf. De exemplu, doar in Europa, 17 milioane de oameni au diferite alergii alimentare. Eu sunt, in schimb, alergic la aspirina. Putem sa evitam declansarea atacurilor alergenice destul de usor, daca nu intram in contact cu obiectul pe care corpul nostru nu pare sa-l sufere. Sunt, insa, oameni, care au alergii cu adevarat grave, in sensul ca le pot afecta viata mult mai usor. De exemplu …

Alergia la exercitiile fizice

Evident, suna a scuza pentru a nu te deplasa de pe canapea, insa este o tulburare reala, chiar daca foarte rara: din 1970 pana acum, doar in jur de 1.000 de cazuri au fost stabilite. In cazuri usoare, apare doar urticaria, insa in formele mai grave duce la scaderea bruste a tensiunii arteriale si la probleme de respiratie. Aceasta se manifesta in doua moduri: primul, cand sunt consumate alimente la doua ore dupa exercitiul fizic, si al doilea, care apare fara consumul de alimente.

Alergia la apa

Din fericire, este o afectiune foarte rara, afectand un om din 23 de milioane. Numita si „aquagenic urticaria”, aceasta inseamna ca suferinzii sunt alergici la apa, cafea, suc, dar si lacrimi sau transpiratie, iar dusul este extrem de dificil de facut, din cauza reactiilor care apar in contact cu apa. Alergia apare in urma reactiei fata de ionii din apa non-distilata, asa ca trebuie sa aiba mare grija cand beau apa, insa, se prefera, de obicei, consumul de apa distilata.

Alergia la soare

Daca ati vazut filmul „The Others” cu Nicole Kidman, aceasta afectiune va este cunoscuta: in urma expunerii directe la lumina soarelui, sistemul imunitar activeaza celulele inflamatorii din piele, asa ca cei care sufera de aceasta alergie trebuie sa evite soarele cu orice pret, sa limiteze expunerea la soare sau sa poarte imbracaminte speciala. Si aceasta este foarte rara, doar 300 de oameni din lume fiind alergici la soare.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *