google-rankbrain
Media, Stiri, Tehnologie

Algoritmul nou de la Google

Nu e de mirare ca atunci cand ne intereseaza ceva si dorim sa aflam mai multe, facem o cautare pe Google. De altfel, Google poate fi sinonim si cu termenul „cautare”, fiind cel mai vizitat website din lume.

Google a inceput sa se adapteze din ce in ce mai tare la cerintele oamenilor, astfel ca, de ceva timp, Google a adoptat un sistem de inteligenta artificiala computerizat, care poarta numele de RankBrain si care are abilitatea de a raspunde la intrebarile adresate de utilizatori. Astfel, cele mai multe cautari realizate in bara de search a motorului de cautare sunt simple si directe, dar cu toate acestea exista unele intrebari care pun cateva probleme motorului de cautare gigant.

RankBrain

In acest sens, pentru a acoperi aceasta problema, compania Google a introdus un concept de inteligenta artificiala- RankBrain. De asemenea, numele inteligentei artificiale are o legatura foarte mare cu algoritmul PageRank, care si-a inceput activitatea in urma cu aproape 17 ani. Potrivit presei internationale, Google a devenit si mai util folosind acest sistem, din moment ce din ce in ce mai multi oameni se declara multumiti cu raspunsurile care le primesc folosind inteligenta artificiala.

Potrivit analizei specialistilor, mai bine de 15% din cautarile efectuate in fiecare zi nu isi au si un raspuns exact, si asta din cauza problemelor intalnite in cadrul algoritmului vechi. Astfel, pentru a depasi acest lucru, Google a creat RankBrain, care s-a dovedit a fi mai eficient in aflarea raspunsurilor exacte a intrebarilor vagi si complicate adresate de utilizatorii de Internet.

Google isi doreste ca utilizatorii sa fie multumiti de cautarile care le fac pe motorul de cautare, iar din aceasta dorinta au creat si RankBrain- care s-a dovedit a fi un sistem extrem de eficient, integrandu-se pe locul al 3-lea cel mai bun algoritm in afisarea de rezultate dorite. Pana ca acest sistem sa fie introdus pe Google, specialistii au muncit la crearea inteligentei artificiale vreme de aproape un an de zile.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *