Angajat dormind
Diverse, Servicii

Angajatul implicat si cel neimplicat

Conform studiului efectuat de Gallup Consulting, 77% dintre angajatii implicati ce au fost intervievati au raspuns pozitiv la afirmatia: supervizorul meu tine cont de aptitudinile si de caracteristicile mele pozitive. In ceea ce priveste raspunsurile pozitive, cu referire la aceeasi afirmatie, date de angajatii activ neimplicati, acestea au fost in proportie de doar 4%. Acest lucru ne indica faptul ca o buna relatie cu seful direct influenteaza angajamentul angajatului la locul de munca. Daca angajatul se simte apreciat si simte ca sunt luate in calcul aptitudinile sale, acesta va performa mai bine la serviciu. De asemenea, o relatie buna cu supervizorul este benefica si din punctul de vedere al produsului efectuat de angajat, sau a muncii sale. Cu cat angajatul simte ca poate comunica cu cel ce il supervizeaza si ca acesta din urma tine cont de ceea ce poate angajatul sa ofere companiei, cu atat munca depusa de acesta va fi mai eficienta.

Cultura organizationala este un alt lucru ce trebuie luat in calcul cand vorbim despre gradul de implicare a unui angajat la locul de munca. Daca angajatul nu se identifica cu valoriile companiei, atunci acesta nu se va simti la fel de integrat in cadrul locului de munca, iar acest lucru se va resimti si in munca pe care o depune. Daca compania promoveaza anumite valori diferite de cele cu care se identifica angajatul, atunci aceste discrepante intre valorile detinute si valorile companiei se vor reflecta si in procesul de munca al fiecarui angajat.

Este foarte cunoscut faptul ca muncile rutiniere nu stimuleaza angajatii. Nimeni nu este pasionat sa faca o munca repetitiva, iar in ziua de azi, aceste munci sunt preluate de mecanisme care fac acest tip de operatiuni in cadrul locului de munca. Angajatii au nevoie de diversitate la locul de munca, iar majoritatea doresc sa se afirme cand lucreaza si sa aiba tot felul de provocari profesionale. Conform Gallup Consulting, 61% dintre angajatii implicati au afirmat faptul ca se simt foarte des provocati profesional la locul de munca, pe cand doar 24% dintre angajatii activ neimplicati au oferit acelasi raspuns. De aici deducem faptul ca o diversitate in munca si o permanenta afirmare a cunostintelor si aptitudinilor prin intermediul provocarilor profesionale sunt eficiente pentru a stimula interesul angajatului cu privire la munca depusa.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *