Diverse, Stiri

Aplicatia Apple Magic Sauce

O buna parte din vietile noastre sunt descrise de media sociala, de like-uri, tweet-uri, distribuiri, astfel ca toate informatiile pe care le intalnim si le apreciem spun foarte multe despre noi insine. Un grup de oameni de stiinta de la Universitatea Cambridge au reusit sa dezvolte un instrument online care estimeaza trasaturile de personalitate a unui utilizator in functie de like-urile de pe Facebook.

Intrumentul Apple Magic Sauce nu va avea acces la datele private, la fotografii, comment-uri si nici nu se bazeaza pe activitatea de pe Facebook. Astfel, intrumentul va avea abilitatea de a evalua sexul, preferintele politice si religioase, satisfactia de viata, inteligenta, preferinta sexuala, educatia personala si statutul de relatie amoroasa. Din nou, daca ai afisate o parte din aceste informatii pe profilul personal, acestea nu vor fi accesate, iar estimarile se vor realiza din ceea ce iti place.

Trasaturi de personalitate

Ceea ce e si mai interesant este ca acest intrument analizeaza cinci trasaturi de personalitate importante, printre care deschis, agreabil, extrovertit, neurotic si constiincios. Rezultatele sunt exprimate sub forma de grafice care indica o valoare statistica a trasaturilor tale de personalitate in comparatie cu populatia generala.Nu trebuie sa iti faci griji pentru ca, odata ce termini de facut testul, acesta se va sterge automat din baza de date.

Daca esti interesat sa iti faci testul de personalitate in functie de like-urile de pe Facebook, atunci poti accesa pagina web Apple Magic Sauce. Odata ce te-ai logat cu profilul de Facebook, rezultatele vor fi afisate aproape instantaneu.

Oamenii de stiinta au dezvoltat un algoritm care are o acuratete mai mare decat cea a unui membru din familie sau a celui mai bun prieten, astfel ca poate recunoaste personalitatea unui utilizator chiar si in functie de ultimele 100-150 de like-uri. Youyou Wu, unul dintre cercetatorii studiului, a declarat ca ”in trecut cercetarile mele s-au concentrat asupra preciziei cu care isi pot judeca oamenii unii altora personalitatile. Este suprinzator ca un computer poate estima mai bine personalitatea unei persoane folosind o singura sursa de informatie – like-urile.”

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *