Media, Stiri, Tehnologie

Aplicatia Street View

In ultimul an, Google a pus pe picioare o serie noua de intregi schimbari. Cea mai faimosa dintre acestea o reprezinta optiunea de Street View din cadrul Google Maps, care permite vizualizarea in mod 3D a locatiilor din lume. Nici Romania nu a iesit din aceasta „schema”, astfel ca este posibil ca utilizatorii de Google Maps sa isi vizualizeze casa sau locurile preferate din tara. Cu toate ca e extrem de fascinant sa poti circula pe strazile virtuale din orasul tau, exista si alti utilizatori care vad altfel acest update al Google.

Aplicatia Street View poate fi utilizata in scopuri de incalcare a dreptului la intimitate, astfel ca cei care se ocupa cu asa ceva pot manipula o serie de unghiuri utilizate in aplicatie si pot privi in interiorul proprietatilor unor case, astfel ca Street View devine un instrument util infractorilor care isi doresc sa sparga o anumita locuinta.

Asadar, pentru cei care isi doresc sa scape de o grija in plus, utilizatorii pot sa ceara ca locuinta lor sa nu mai fie afisata in aplicatia Street View. Odata scoasa de pe harta 3D, cei care vor vizualiza imaginile de pe Google Maps vor vedea un spatiu blurat in locul cladirii a carui proprietar a cerut ca aceasta sa fie stearsa de pe harta.

Cum sa iti stergi casa de pe Street View

In primul rand, trebuie sa iti gasesti locuinta, iar odata ce ai gasit-o alege indicatorul Street View. Potriveste imaginea perfect astfel incat sa ai o imagine clara a locuintei tale. In partea de stanga sus vei avea o lista de optiuni, astfel ca va trebui sa selectezi optiunea Trimite Feedback- care se afla la sfarsitul listei. In aceasta etapa vei primi un formular de cerere unde poti opta ca imaginea sa fie stearsa.

Odata ce ai primit formularul nu iti mai ramane decat sa il completezi si sa il trimiti celor de la Google. Bineinteles, urmeaza o serie de investigatii in acest caz, pentru ca Google nu va scoate imediat imaginea casei tale, intrucat va avea nevoie de o dovada ca tu intr-adevar locuiesti acolo. Ei bine, putin mai multa bataie de cap, dar daca te simti amenintat de infractori atunci merita sa faci si acest efort.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. este o aplicatie buna si utila pentru cei care chiar isi doresc o monitorizare eficienta. pentru cei care stau la bloc cam nu are aplicabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *