Sanatate, Tehnologie

Aplicatie morbida- ai dori sa stii cat mai ai de trait?!

Ne-am obisnuit cu stilul modern, cu tehnologia pe aceasta lungime de unda  asa ca parca nu suna cu nimic iesit din comun sa descoperi aplicatiile care, chipurile, iti spun cat mai ai de trait. Nu este de fapt o noutate insa parca suna totul prea morbid. Asa ca pentru cei tari de inima, caci ti se induce o oarecare frica sa descoperi o data nume, o noua aplicatie poate deservi curiosilor.

Aplicatia Deadline este morbida insa se cere si credibila in egala masura. Ca o curiozitate din spatele modului in care se realizeaza „citirea” si interpretarea de date se pare ca aplicatia in cauza se bazeaza pe o serie de algoritmi. Integrati intr-o functie numita Healthkit aplicatia este astfel o unealta de masurare a vietii daca se poate spune astfel.

Precizia ei, desi inca sub semn de intrebare din partea scepticilor, este de cateva secunde. Dar pentru asta se cere si o sinceritate in a completa un chestionar. Sa o luam pe rand insa. Gasesti aplicatia in AppStore, o cumperi cu 99 de centi si o instalezi. Mai apoi vine si testul si momentul adevarului. Asadar, ti se va cere sa spui despre ritmul cardiac si tensiune, despre greutate, inaltime si un scurt istoric. Practic un mini rezumat al vietii, vizand obiceiurilor pe care le ai. Acum parca nu mai suna a minciuna avertisementele legate de hidratare, banalele sfaturi despre nevoia de a dormi in fiecare noapte cate 8 ore obligatoriu si asa mai departe.

Rezultatul? Depinde de cum privesti povestea insa in cativa ani, lungi si zile estimat ti se spune si data mortii. Sa crezi sau nu. Cel putin ca un avertisment, ca un semnal de alarma ca nu faci sport, ca nu tii dieta si ai carente in viata sanatoasa pe care ar trebui sa o ai o astfel de aplicatie este si ea utila.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Nu cred ca as vrea sa stiu cat mai am de trait.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *