fotograf evenimente
Diverse, Media

Arta negotului pentru contratul cu fotograful

Ca orice interesat si doritor de a contracta un fotograf la un eveniment in viata ta te vei gandi in ce masura poti negocia si obtine oferte de preturi care sa te multumeasca. Desi nu trebuie sa faci un targ anume sunt elemente de care sa tii cont.

Arta negotului

De fapt ce urmaresti sa negociezi? Amintirile tale? Clipele pe care ti le vei dori imortalizate? Se pare ca in aceasta ecuatie nu prea este loc de asa ceva. Pentru ca ceea ce tine de sufletul tau practic te face sa te gandesti de doua ori. Parca nu prea e loc de negot asa ca din start renunti la idee. Ai putea eventual sa adaptezi totul pentru ca nu ar fi corect fata de tine in primul rand sa ii spui unui fotograf sa faca mai putine fotografii in speranta ca si pretul lui va fi mai mic. Oricum, cantitatea nu are a face cu calitatea si asta o stim cu totii.

Arta negotului se invata in primul rand, ceea ce face ca intentia ta sa se masoare in bun simt. Nu esti la targ deci nu contorizezi cate fotografii pe cati lei vei plati. Tot ce poti sa faci este sa te gandesti ca pretul unui fotograf depine de anumiti factori:

  • Tipul de eveniment – daca este vorba de un eveniment major unde si echipamentul dorit este unul complex este clar ca si pretul este pe masura. Un eveniment mai scurt de genul unei petreceri de firma sunt poate intr-o alta categorie de pret. Mai cu seama trebuie sa tii cont de timpul dedicat unui astfel de moment.
  • Cerinte – aici tine de munca in sine. Unii isi doresc fotografii atat de prelucrate incat sa nu se observe kilogramele in plus sau anumite defecte. Altii isi doresc un stil anume si efecte speciale asa ca pe baza acestor aspecte pretul creste.
  • Servicii – concret, sa iti doresti sa te insoteasca in cele 5 locatii pe parcursul unei zile, sa iti fie alaturi 24 de ore, sa surprinda la orice pas inca un moment si un cadru inseamna clar o pretentie ce se adauga si la o lista de preturi.
  • Experienta – aici deja vorbim de aspecte cruciale. Si pana la urma experienta in orice domeniu ne recomanda ca fiind apti si experti, profi sau nu.
  • Timpul. Perioada in care are loc evenimentul este de asemenea un lucru notabil si la pret. Extra sezon pare sa fie cu o lista mai mica de preturi.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *