marijuana-australia
Stiri

Australia legalizeaza marijuana

Australia se afla in cursul modificarilor legilor care privesc drogurilor usoare, astfel incat va permite cultivarea de marijuana in scopuri medicinale si stiintifice, eliminand in acest fel un obstacol major intampinat de studiile clinice. Proiectul privind Legea Stupefiantelor din Australia este in curs de finalizare, astfel ca se va permite cultivarea controlata a marijuanei, oferind pacientilor accesul la o „aprovizionare sigura, legala si durabila a produselor fabricate din marijuana la nivel local”- a declarat ministrul Sanatatii, Sussan Ley, intr-o declaratie.

Producatorii de marijuana din Australia, oamenii de stiinta dar si pacientilor li se permite accesul cu aprovizionarea de marijuana legala internationala, insa la un cost destul de ridicat, o cantitate limitata si o multime de obstacole de depasit atunci cand vine vorba de exportul marijuanei. Faptul ca guvernul australian va permite cultivarea de marijuana medicinala inseamna ca se va oferi „piesa lipsa” de care aveau atata nevoie producatorii pentru furnizarea produselor pe baza de cannabis medicinal. „Guvernul australian este in asentimentul celor care sufera de anumite boli ce pot fi tratate numai cu marijuana medicinala, asa ca va permite accesul pacientilor la cele mai eficiente tratamente medicale disponibile”- mai adauga ministrul sanatatii.

Marijuana medicinala

Guvernul australian intentioneaza sa creeze un regim licentiat, cu scopul de a se asigura ca, cultivarea de marijuana va respecta obligatiile internationale, iar producatorii vor fi obligati sa furnizeze productia de marijuana catre companiile farmaceutice. „Cultivarea plantei de cannabis in Australia se va face sub control strict, in conformitate cu legislatia australiana si se va afla in echilibru perfect pentru a trata afectiunea pacientilor dar si pentru a corespunde normelor internationale”.

Mai multe state din Australia au anuntat deja ca au inceput o serie de studii clinice pentru a testa marijuana medicinala. Avand in vedere legislatia australiana, studiile clinice vor intra sub jurisdictia guvernului de stat, astfel ca acesta va fi responsabil de reglementarea si importul de marijuana.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *