cursuri online
Diverse, Tehnologie

Avantajele cursurilor online

Internetul cunoaste o expansiune din ce in ce mai mare, si numarul tinerilor conectati este de asemenea in continua crestere. Tinand cont de aceasta, multe institutii educationale ofera acum optiunea de invatamant la distanta. Multe colegii si universitati se dedica acestei modalitati de invatare, tot ceea ce trebuie sa faca studentul este sa aiba un computer conectat la internet, dorinta de a invata si banii necesari achitarii cursurilor. Ca in orice sistem de invatamant, exista atat beneficii cat si neajunsuri, momentan mentionam cateva din avantaje in cele ce urmeaza.

Invatamantul online are beneficii ce se fac simtite numai dupa ce este testat. Cercetarile arata ca unele din cele mai bune cursuri sunt oferite online, oferind avantajul de a putea fi studiate in paralel cu exercitarea unei profesii.

Comoditatea este principalul avantaj, intrucat nu este nevoie decat de un computer conectat la internet pentru a sustine si invata un curs online. Nu mai trebuie sa faci drumul pana in campus, iese astfel din discutie problema transportului. Majoritatea acestor cursuri vin sub forma de videoclipuri si seminarii web, si pot fi aprofundate prin vizionarea repetata a acestora.

Optiunea de invatamant online este mult mai economica decat cursurile normale, ce necesita participare in cadrul colegiului sau universitatii. Primul aspect eliminat este costul cu transportul; de asemenea de multe ori profesorii de renume nu pot fi prezenti decat perioade limitate de timp in cadrul unei universitati sau unei alte forme de invatamant, in timp ce cursurile inregistrate si disponibile online sunt mult mai avantajoase.

Cursurile de e-learning iti ofera libertate totala, poti invata oricand si de oriunde doresti. Aceasta libertate iti va oferi de asemenea si lectii cu privire la auto disciplina si organizarea timpului. Daca se sustin cursuri de zi, studentii sau cursantii nu vor mai avea timp disponibil pentru altceva. Avantajul cursurilor online este ca poti lucra si iti poti castiga existenta, iar in timpul liber poti invata si sustine chiar examene.

Accesul prelungit la materialul de curs este un alt avantaj, intrucat daca ai nevoie sa iti aprofundezi cunostintele vei avea mereu notiunile disponibile.

Desigur exista si dezavantajul de a nu avea acel profesor care sustine cursul si care ofera lamuriri tuturor intrebarilor. Din acest motiv cei ce recruteaza personal nu considera prea relevante cursurile absolvite online, insa per total acestea reprezinta o mare oportunitate, mai ales pentru cei ce nu pot sa se prezinte zilnic la cursuri datorita faptului ca lucreaza.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *