balon-project-loon
Diverse, Stiri, Tehnologie

Baloane cu Internet in Indonezia

Google planuieste sa implementeze sute de baloane ce apartin Project Loon, intr-un efort de a face Internetul un lucru mai accesibil pentru cetatenii care traiesc in Indonezia. Compania va colabora cu retele de telefonie mobila din Indonezia pentru a creste viteza de conexiune si de conectivitate la Internet pentru cei 100 de milioane de oameni din regiune. Pentru a realiza acest lucru, Google a semnat un contract de intelegere cu operatorii de telecomunicatii indoneziene- Indosat, Telkomsel si XL Axiata. Testarea proiectului Project Loon va incepe in Indonezia abia in anul 2016.

Prin comparatie cu mai multe state din Africa si din alte zone ale Asiei, Indonezia este, intr-un fel, cu un pas inainte in ceea ce priveste conexiunea la Internet, dar cu toate acestea inca se situeaza pe un loc mic in ceea ce priveste situatia statelor din Asia de Sud- Est. Realizand o serie de estimari, natiunea din Sud- Estul Asiei are o populatie de aproximativ 256 milioane de locuitori, care se intinde pe 17.000 de insule. Datele locale sugereaza ca numai o treime din populatie are acces la Internet. Cu toate acestea, internetsociety.org estimeaza ca Indonezia se afla pe locul 135 in lume, cu 15.8% utilizatori de Internet.

Google Project Loon

Google a inceput Project Loon in urma cu doi ani, avand ca target transmiterea de Internet la viteze acceptabile, cu ajutorul baloanelor ce vor pluti la 18.000 de metri deasupra pamantului. Indonezia va fi ce-a de-a patra destinatie unde se va testa proiectul celor de la Google, alte experimente avand loc, anterior, in Brazilia, Australia si Noua Zeelanda. In loc sa obtina un spectru privat, Google a ales sa se asocieze cu operatorii de telecomunicatii locali, si va folosi baloane pentru a transmite Internet cu ajutorul serviciului acestora, deoarece benzile de frecventa vor acoperi o zona mai intinsa pe cer- 18-20 km deasupra solului. Traficul ce va proveni de la baloanele cu Internet se vor transmite de la statia de baza catre fiecare operator.

Echipa din spatele Project Loon are in plan sa lanseze mai mult de 300 de astfel de baloane cu Internet in anul 2016, iar odata ce baloanele vor acoperi o buna parte din Emisfera Sudica, utilizatorii vor beneficia de viteze de 10 Mps.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *