George Sitwell
Diverse

Barbatul care nu accepta ca Evul Mediu a trecut

Sir George Sitwell, al patrulea Baron de Renishaw, Deryshire, Anglia (1860 – 1943), nu era un om placut. Acesta credea ca pentru a-ti pastra averea, nu trebuie sa ai prieteni. De exemplu, o nota scrisa de Sitwell si afisata in casa lui, conacul Renishaw, zicea: „Doresc sa mentionez oricui intra in aceasta casa sa nu ma contrazica niciodata sub nicio forma, deoarece acest lucru interfereaza cu functionarea sucurilor gastrice si ma impiedica sa dorm noaptea.”

Fiind ipohondru, Sitwell purta cu el saci cu medicamente, toate avand titlul schimbat pentru a nu permite altcuiva sa le foloseasca. Da, „otravitul strainilor” era nivelul sau de iritabilitate. Sitwell era si un autor fecund, axandu-se in principal pe Evul Mediu. Acesta a scris carti importante (in mare, nepublicate), precum „Istoria furculitei” sau „Canecele din Sheffield in anul 1250”. Sitwell credea ca totul mergea struna in Evul Mediu, asa ca si-a bazat alocatia fiului sau pe cea oferita de un stramos fiului sau, in perioada ciumii bubonice, incercand sa plateasca taxa la Eton cu produse. Niciuna nu a mers foarte bine.

Sitwell avea un adevarat fler pentru decoratii si gradinarit: gazoane intregi erau crescute pana la trei picioare (0.91. metri) din oarecare motiv, pentru ca Sitwell sa se decida sa fie coborate iar. Dealuri au fost mutate, rauri au fost deviate si stejari batrani de secole au fost scosi din radacini si replantati dupa dorintele lui. Momentul sau de geniu a fost cand s-a decis sa imprimeze modele de salcii chinezesti pe vacile albe de la Renishaw. Vacile nu i-au impartasit viziunea.

George a fost si inventator. Acesta a inventat o periuta de dinti muzicala, un revolver mic pentru impuscat viespi si un „ou” facut din carne afumata si orez, protejat dintr-o coaja sintetica necomestibila. Ca si cum ar fi inventat Kinder Surprise, daca surpriza ar fi fost cat de oribil e.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *