ulei de motor
Diverse, Tehnologie

Beneficiile schimbului de ulei

Schimburile de ulei sunt absolut necesare pentru asigurarea functionarii optime a motorului. Schimbul de ulei implica si inlocuirea filtrelor, pe langa golirea si inlocuirea uleiului vechi cu unul nou, ceea ce aduce o multime de beneficii pentru autovehicul.

Printre aceste beneficii se numara curatarea motorului. Schimbul de ulei periodic pastreaza motorul curat si il mentine intr-o stare buna de functionare. Pe masura ce motorul functioneaza se acumuleaza praf si particule de la diverse componente, murdarind uleiul si luandu-i din proprietati. Schimbul la perioadele recomandate sau la un anume numar de kilometri parcursi este astfel recomandat pentru a se elimina aceste particule si a mentine lubrifierea corespunzatoare a motorului.

Cel de-al doilea avantaj al uleiului de motor este faptul ca prelungeste viata acestuia. Uzura si frecarea sunt doua dintre cauzele care afecteaza treptat motorul, lubrifierea si racirea oferita de ulei ajutand motorul sa aiba o viata mai indelungata.

Uleiul curat ajuta motorul sa functioneze corespunzator, iar un motor curat emite noxe si particule mult mai putine decat unul neingrijit. La fiecare schimb de ulei se reimprospateaza functionarea motorului si se tin sub control emisiile de gaze de esapament in atmosfera.

Odata cu cresterea duratei de viata a motorului mai exista un beneficiu, si anume acela ca schimbul de ulei aduce o infuzie de prospetime motorului. Asigurand o lubrifiere buna, reduce consecintele frecarii mai bine fata de un ulei de motor uzat, astfel motorul functioneaza mai usor si se va ajunge si la o economie de combustibil. Se stie ca odata ajuns la limita numarului de kilometri la care se face schimbul de ulei, consumul de combustibil se mareste treptat.

Daca la verificare uleiul de motor are o culoare intunecata, nu inseamna neaparat ca este murdar, ci este un semn ca isi face treaba. Odata cu trecerea timpului proprietatile uleiului de motor sunt diminuate si nu mai poate face lubrifierea corespunzatoare. Uleiurile de motor moderne au adaugati si aditivi ce intarzie degradarea, astfel un ulei auto de la autolubricants.ro va fi mai durabil si va asigura o functionare mai buna a motorului. Cu cat este mai mult utilizata masina, cu atat mai mult va beneficia de avantajele schimburilor de ulei. Distanta parcursa pana la efectuarea schimbului de ulei difera de la o masina la alta, este trecuta in specificatiile tehnice ale autovehiculului, insa si factori precum stilul de condus, greutatea sau climatul influenteaza acest lucru.

Multi prefera sa faca schimbul de ulei pe cont propriu, insa nu este tot timpul alegerea cea mai buna, pentru ca sunt aspecte pe care un om obisnuit poate nu le vede, insa un mecanic le sesizeaza. De aceea se recomanda schimbul de ulei intr-un atelier specializat.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *