marijuana medicinala
Diverse, Sanatate, Stiri

Canabisul poate opri cancerul

Canabisul ajuta la oprirea dezvoltarii tumorilor cancerigene, au descoperit oamenii de stiinta de la Institutul Technion din Haifa, Israel, potrivit rezultatelor preliminare.

Acesta este deja foarte cunoscut pentru efectele sale pozitive in tipul acesta de maladie, deoarece incetineste dezvoltarea cancerului, inhiba formarea de celule care hranesc tumorile. Canabisul mai  ajuta la diminuarea durerii, a oboselii, a senzatiilor de greata, dar si a multor altor efecte secundare. Oamenii de stiinta de la Technion au dorit sa afle daca acesta poate sa fie utilizat si ca mijloc activ de combatere a cancerului. Rezultatele obtinute pana acum au indicat o eficienta importanta in cazurile de cancerul la san si tumorilor celebrale, in continuare, urmand ca studiul sa fie aplicat si altor forme de boli.

Cercetarile au inceput acum un an si au fost conduse de catre profesorul Dedi Mieri, membru al Facultatii de Biologie, axandu-se asupra procesului de divizare celulare, la celule sanatoase, insa si la cele cancerigene.

Acesta a declarat ca: „In cadrul unui studiu efectuat la Toronto am cautat orice tip de materiale care afecteaza structura celulara”, echipa sa reusind sa faca o serie de celule cancerigene din creier sa se distruga singure prin implicarea anumitor componente active ale canabisului. Acest proces se numeste „apoptosis”, fiind cercetat cu succes deja de catre oamenii de stiinta spanioli. Meiri doreste sa-l descifreze si mai bine, vrand sa vada exact cum se produce si de ce celula cancerigena il poate evita, putand sa se reproduca.

Dupa aceste concluzii preliminare se considera ca planta de canabis poate sa activeze mecanismul de autodistrugere al celulelor canceroase. Omul de stiinta a mai mentionat, insa, sa avem grija, deoarece este un domeniu destul de recent, care mai necesita investigatii, pentru a vedea daca efectul canabisului asupra acestei variatii de boala poate fi si complet anihilator.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *