5G
Stiri, Tehnologie

Cand vom trece de la 4G la 5G?

Avand in vedere ca reteaua 4G este cea mai folosita la ora actuala, eforturile de a creste viteza de Internet in ceea ce priveste conexiunile de date se intensifica. Cele mai recente companii care isi doresc sa imbunatateasca traficul de date sunt Samsung si KDDI, care au un parteneriat de foarte mult timp. Potrivit unui comunicat de presa, cele doua companii vor sa isi uneasca fortele in incercarea de a accelera dezvoltarea retelei 5G. Samsung lucreaza deja la aceasta tehnologie de ceva timp, iar LG face propriile contributii la stabilirea acestui standard.

Cu toate ca standardele 5G ar putea sa nu fie disponibile in urmatorii doi sau trei ani de zile, analistii dar si companiile care contribuie la dezvoltarea acestei tehnologii sugereaza ca ar trebui sa puna la punct standardul pana in anul 2020. Inseamna ca avem de asteptat o perioada foarte lunga de timp, insa parteneriatul anuntat de Samsung si de KDDI ar putea sa scurteze aceasta perioada destul de lunga.

Dezvoltarea standardului 5G

KDDI si Samsung au semnat un memorandum de intelegere recent, ceea ce inseamna ca s-au inteles in ceea ce priveste opiniile de dezvoltare a retelei standard 5G, astfel ca vor incepe sa lucreze impreuna pentru a grabi procesul de dezvoltare. Parteneriatul se va concentra pe cercetare, dezvoltarea standadului 5G fiind o preocupare de viitor. Chiar acum, Samsung si KDDI se concentreaza in identificarea tehnologiilor si dezvoltarilor necesare astfel incat sa aduca standardul 5G online cat mai repede posibil.

Cu toate ca 4G LTE nu este o norma reala inca, avand in vedere ca foarte multi utilizatori inca se bazeaza pe disponibilitatea 3G, dezvoltarea standardului 5G este un pas important in imbunatatirea infrastructurii de ansamblu a telecomunicatiilor. Faptul ca atat Samsung cat si KDDI vor exploata parteneriatul lor, inseamna ca acestia isi doresc sa aduca standardul 5G cat mai aproape de realizare, ceea ce inseamna ca trecerea de la 4G la 5G nu va fi atat de surprinzatoare.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *