Diverse, Stiri

Cat dureaza sa ajungem pe alta planeta?

Sa presupunem ca va exista o catastrofa la nivel global, astfel ca vom fi nevoiti sa evacuam Pamantul. Cat de mult va dura pana cand vom gasi o planeta cu conditii asemanatoare cu cele de pe Terra si cat de repede ne-am adapta?

Pentru inceput, cea mai asemanatoare planeta cu Pamantul care a fost descoperita este Kepler 452 b. Stim despre conditiile de pe aceasta planeta multumita informatiilor primite de la Telescopul Spatial Kepler, care a fost lansat in martie 2009. Kepler 452 este o stea asemanatoare soarelui care rataceste in spatiul cosmic, fiind la o distanta de aproape 1400 ani lumina fata de Pamant. Ceea ce e si mai special, este ca aceasta stea ofera temperaturi asemanatoare cu cele ale Soarelui nostru si cam aceeasi cantitate de energie.

In cele din urma, atat Soarele cat si Kepler 452 sunt pitici galbene de tip G, iar asta inseamna ca zona de locuire a Kepler 452 este aproape identica cu cea oferita de Soare. Chiar si mai interesant decat atat este ca aici exista o planeta aproape identica cu Terra- Kepler 452 b, care are cam aceeasi pozitie fata de Soare ca si Pamantul.

Astfel, acest lucru inseamna ca durata unui an pe aceasta planeta este aproape identica cu a noastra, iar cantitatea de energie primita pe aceasta planeta este extrem de asemanatoare cu cea primita de Pamant. Kepler 452 b are o orbita de 385 de zile si primeste cu 10% mai multa energie decat Terra.

Nu putem sparge legea luminii

Pentru inceput, un an lumina este definit ca distanta pe care lumina o parcurge intr-un an. Lumina are o viteza de aproape 300.000 km/s, astfel ca intr-un an aceasta trebuie sa parcurga 9500 de miliarde de kilometri. Daca am lua una din cele mai rapide sonde care, in prezent calatoresc cu 50.000 kilometri/h, oamenii ar avea nevoie de aproape 26 milioane de ani pentru a ajunge la destinatie.

Pentru comparatie, oamenii moderni au evoluat in urma cu 200.000 de ani, si au parasit Africa in urma cu 130.000 de ani. Astfel, aceste numere nici macar nu se compara cu cele 26 milioane de ani de care am avea nevoie pentru a ajunge pe Kepler 452 b. Deci, daca va avea loc o apocalipsa pe Terra, nu exista niciun loc unde am putea sa ne desfasuram viata in continuare.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *