google
Fun, Media

Ce ascunde Google?

Cu aproape 40.000 de cautari pe secunda, Google se afla pe primele locuri in topul celor mai de succes companii din lume. Dar, asemeni altor giganti in afaceri, Google si-a inceput „viata” in mod umil, fiind fondat de catre Larry Page si Sergey Brin, din „dorinta de a organiza informatiile din lume”. Ceea ce a inceput ca un proiect a devenit, mai tarziu, un serviciu de Internet care ofera toate informatiile disponibile din mediul online utilizatorilor. De asemenea, Google include, la ora actuala YouTube, DoubleClick, Keyhole, Inc.- in prezent „Google Earth”, GrandCentral- in prezent „Google Voice” etc., asa ca nu este deloc surpinzator sa aflam ca aceasta companie ascunde cateva secrete.

Curiozitati Google

Google detine cateva domenii care sunt numai greseli de scriere ale cuvantului „Google”. Aceasta poate parea a fi o incercare de a cuceri si mai tare piata, insa compania a avut motive bune de a cumpara domenii care reprezinta o scriere gresita a numelui lor. La urma urmei, „Google” este printre cuvintele cele mai stalcite din istorie. De exemplu, cea mai comuna greseala este „Googel”, fiind o cautare care apare in sistem de aproape 5 milioane de ori intr-o luna. Si, prin achizitionarea acestor domenii, Google redirectioneaza cautarile catre site-ul lor principal. De fapt, Google detine si un domeniu numit „466453”, care reprezinta echivalentul numeric al numelui sau. Si, doar ca sa fie siguri, compania a cumparat domeniile care sunt scrise gresit si a altor produse de ale sale, cum ar fi „googel maps”, „googel earht”, „googel translate” si „googel adsense”.

Google „angajeaza” capre pentru a mentine gazonul curat. Da, ai auzit bine. Google ne uimeste pe zi ce trece, compania facand un pas in fata, intr-o anumita directie: angajeaza capre pentru ca gazonul din jurul Googleplex sa aiba un aspect curat. Mai specific decat atat, Google a incheiat un contract cu California Grazing pentru a trimite 200 de capre care sa se ingrijeasca de iarba din jurul complexului din Mountain View.

Motto-ul Google

Motto-ul formal al celor de la Google este „Don`t be evil”. Cel mai popular motto a celor de la Google dezvaluie faptul ca angajatul companiei, Paul Butcheit, a propus acest lucru la o conferinta din 2000 sau 2001, cu privire la valorile corporative. Butcheit a explicat mai tarziu ca sloganul Google este destinat competitorilor sai, care „exploateaza utilizatorii intr-o anumita masura”.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *