desktop virtual
Tehnologie, Util

Ce este un desktop virtual?

Au existat o multime de zvonuri in lumea online despre desktop-urile virtuale, dar se pare ca inca exista mici neintelegeri si confuzii in ceea ce priveste acest subiect. In termeni simpli, un desktop virtual reprezinta o versiune a sistemului care poate fi accesat de oriunde din lume. Tot ce trebuie este sa alegi un furnizor adecvat care sa iti gazduiasca desktop-ul virtual. Toate programele instalate sau pe care le vei instala pe sistemul tau vor fi pastrate in cloud, iar acest lucru inseamna ca iti poti accesa intreg sistemul de la orice computer care are o conexiune la Wi-Fi. Fisierele vor fi disponibile in mod normal, si poti efectua orice operatiune de la birou sau de acasa.

Cine ar folosi astfel de desktop-uri virtuale? Ei bine, acest lucru este disponibil pentru oricine isi doreste. Afaceristii pot beneficia de acest lucru deoarece va permite ca angajatii sa isi acceseze informatiile de la munca atunci cand sunt in miscare, sau de acasa. Acelasi lucru merge si pentru bloggeri sau oricine altcineva care lucreaza in mediul online. Utilizatorii de PC ar trebui sa se foloseasca de avantajele tehnologiei atunci cand se afla in vacanta, intr-o calatorie de afaceri sau o excursie. Utilizatorii nu vor mai fi nevoiti sa isi downloadeze orice informatie de care au nevoie pe laptop, inainte de a porni in calatorie.

Care sunt principalele beneficii?

Ar fi aproape imposibil de enumerat beneficiile desktop-ului virtual intr-un spatiu extrem de scurt. Cu toate acestea, vom enunta cateva: in primul rand, desktop-urile virtuale pot ajuta sefii de companii sa economiseasca bani pentru sistemele IT. Acest lucru a indepartat nevoia de servere on-site, din moment ce orice informatie sau fisier poate fi stocata online.

Cei care se tem de hackeri vor fi bucurosi sa afle ca este aproape imposibil ca astfel de atacuri cibernetice sa se produca atunci cand se foloseste un desktop virtual. Toate informatiile sunt stocate in servere securizate, care sunt aproape imposibil de spart. Astfel, niciodata nu ar trebui sa te mai ingrijorezi ca cineva ar putea sa iti fure datele si infomatiile personale.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *