tips
Diverse

Ce font sa folosesti in CV-ul tau

CV-ul este prima impresie pe care potentialul angajator o poate avea despre tine. Aici trebuie sa evidentiezi cele mai bune realizari ale tale dar si calitatile tale, si sa iti exprimi esenta prin singurele modalitati puse la dispozitie: limba, aspect si font.

Expertii in tipografie spun care sunt fonturile care trebuie sa le folosesti pentru ca CV-ul tau sa arate cat mai bine:

Times New Roman. Se pare ca exista o multime de opinii pe baza acestui font clasic. In timp ce pentru unii acesta este un font neschimbat si plictisitor, expertii isi dau sema ca acesta a ajuns asa pentru ca a fost adoptat in foarte multe sisteme. In general, trebuie evitat fontul TNR deoarece transmite ideea ca un mesaj este lipsit de creativitate, iar cei care iti citesc CV-ul au impresia ca nu ti-ai dat nici cel mai mic minim de efort.

Helvetica. Acest font este cel mai iubit de comunitatile moderne. Este profesional, usor si sincer- sustin expertii. Helvetica este un font sigur, iar poate din aceasta cauza pare a avea un aer mai business. Una din cele mai mari calitati ale acestui font este ca nu are aceleasi caractere marunte ca si celelalte fonturi. Foloseste-l cu incredere in CV-ul tau, pentru ca are un aspect minunat.

Comic Sans. Acesta este un tip de font care iese din discutie, cu siguranta, deoarece nu isi are locul nicaieri pe un CV sau pe un document oficial.

Garamond. Acest font este perfect daca iti doresti sa pui mai multe informatii pe o pagina, dar totusi vrei sa pastrezi lucrurile sa fie usor de citit. Este fontul cel mai usor pentru ochi, deoarece nu-l oboseste. Garamond este fontul dotat cu tot ceea ce este nevoie, astfel ca permite ochiului sa vada doar ceea ce ar trebui sa vada, fara a se pierde in alte informatii.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *