Femeie puternica
Diverse, Relatii

Ce nu trebuie sa faci ca femeie!

Feminismul reprezinta un concept destul de simplu, cel putin in teorie: egalitatea femeilor si barbatilor din punct de vedere cultural, educational, economic, politic, personal, social etc. Astfel, o femeie poate sa aiba dreptul sa detina o functie politica importanta, inclusiv presedinte sau sa conduca un inspectorat de politie, de exemplu, la fel ca un barbat, fara niciunul dintre ei sa fie favorizat pentru faptul ca apartine unui anumit sex. De asemenea, femeia respectiva trebuie sa primeasca aceeasi renumeratie ca un barbat care ocupa aceeasi functie.

Femeile se lupta inca din secolul XIX pentru a avea drepturi egale, ceea ce face destul de ironic faptul ca multe dintre ele in prezent au ele insele o gandire invechita. Daca, de exemplu, sunt doua fete si un baiat afara si doar doua locuri libere, daca se aseaza baiatul pe unul dintre ele i se reproseaza ca nu le respecta. Ma intreb, cum vine asta? Poate sunt toti trei obositi, caz in care ar trebui sa faca prin rotatie. Cu ce o face pe acea fata mai puternica faptul ca baiatul ii cedeaza locul si sta in picioare?

Cele mai comice sunt acele femei care inca asteapta ca barbatul sa plateasca intreaga consumatie cand ies in oras. In momentul in care sunteti egali si aveti ambii o sursa de venit, nu este niciun motiv pentru care barbatul trebuie sa suporte intreaga consumatie. Nu asta era rolul eliberarii de sub jugul barbatesc? Sa poti sa ai grija singura de tine? Poti sa-l lasi sa faca asta, daca insista, insa nu trebuie sa fie un lucru de asteptat, in zilele noastre.

O greseala pe care o fac multe femei este sa il lase pe barbat sa aiba grija de ele din toate punctele de vedere, iar in momentul in care relatia nu mai merge, acestea nu pot pleca de langa el pentru ca nu au independenta financiara.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *