Gateway Arch
Fun

Ce nu trebuie sa ratezi in SUA

Metropolitan Musem of Art

Muzeul Metropolian de Arta (colocvial, “The Met”) este un muzeu aflat in New York City, New York. Colectia permanenta cuprinde peste doua milioane de lucrari, impartite in 19 departamente. Cladirea principala se afla in partea de est a Central Park, fiind una din cele mai mari galerii de arta din lume. O a doua cladire mai mica doar cu arta medievala se afla in Upper Manhattan. Reprezentate in colectia permananta sunt capodopere din antichitatea clasica si Egiptul Antic, picturi si statui ale majoritatii artistilor europeni de valoare si o colectie vasta de arta americana si moderna; de asemenea, pot fi gasite opere de origine africana, asiatica, bizantina sau islamica. Muzeul gazduieste, de asemenea, colectii de instrumente muzicale, costume si accesorii, arme si armuri din perioada Antichita si de mai tarziu. Muzeul a fost fondat in 1870 de un grup de cetateni americani. Fondatorii au fost oameni de afaceri, dar si artisti si ganditori ai perioadei, care au dorit sa deschida un muzeu pentru a aduce arta si educatia in viata americanilor. Muzeul ocupa mai mult de 190.000m2.

Muzeul Heard

Muzeul Heard al Culturii si Artei Native este un muzeu aflat in Phoenix, Arizona, fondat in 1929. Acesta are scopul de a educa publicul in legatura cu mostenirea, cultura si arta amerindienilor, cu accent pe a cea din sud-vest. Totusi, nu este un muzeu de istorie, prezentand atat artefacte cat si arta contemporana de origine amerindiana.  Acesta atrage in jur de 250.000 vizitatori pe an. Anual, are loc si un festival specific.

Gateway Arch

Gateway Arch, este o constructie sub forma de arc aflata in Jefferson National Expansion Memorial in St. Louis, Missouri. A fost ridicata in cinstea expansiunii catre vest a SUA. Avand 192 m, este cel mai inalt monument creat de om in SUA.  Arcul este amplasat in locul in care a fost fondat St. Louis, pe malul de vest a fluviului Mississippi, unde, pe 14 februarie 1764, Pierre Laclede a hotarat sa intemeieze orasul. Design-ul arcului a fost creat de arhitectul finlandezo-american Eero Saarinen si inginerul germano-american Hannskarl Bandel in 1947. Ridicarea propriu-zisa a inceput pe 12 februarie 1963 si s-a terminat pe 28 octombrie 1965, costand 13 milioane dolari la acea vreme (in jur de 95.999.000 $ azi).  Monumentul a fost deschis publicului pe 10 iunie 1967.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *