infiintare firma
Diverse, Stiri

Ce trebuie sa stii despre infiintarea unui SRL

In zilele noastre, in zilele moderne exista un tot mai mare avant cand vine vorba de propria afacere. Dat fiind ca sansele de a infiinta o firma sunt cu mult mai mari ca alta data poate exista tot mai multi interesati. Cu toate acestea nu este chiar lipsit de efort planul de a ajunge la infiintarea unui SRL.

Iata ce trebuie sa stii despre asta:

Din randul intentiitilor de infiintari firme se pare ca SRL-urile sunt cele mai raspandite. Este o varianta convenabila si pentru ca nu ai nevoie de mari resurse ci de un capital de 200 de lei. Iar pentru a ajunge la acest pas trebuie sa ai in vedere urmatoarele:

  • Stabileste obiectivul de activitate si asta pana cand sa faci actele necesare.
  • Alege un nume. Acest lucru il vei descoperi daca este valabil la Registrul Comertului.
  • Stabileste forma juridica si anume cea de SRL.
  • Alege sediul social. Stiai ca daca alegi ca sediul sa fie acasa intr-un bloc de apartamente spre exemplu vei avea nevoie de semnaturile vecinilor tai pentru asta?
  • Depune capitalul la o banca si vino cu dovada.
  • Inmatricularea la Registrul Comertului.

Un SRL este o societate cu raspundere limitata direct raspunzatoare doar cu aporturile aduse si cu patrimoniul firmei. O astfel de societate este cea care are cele mai multe avantaje din punct de vedere al costurilor si mai ales din punct de vedere al celor de infiintare. Cu cei de 200 de lei infiintarea unei firme pare mai mult decat avantajoasa ai in medie 15 zile la dispozitie pentru a se inmatricula la Registrul Comertului. In cele din urma se va primi certificatul de inregistrare al firmei, ceea ce atesta clar indeplinirea tuturor pasilor de infiintare a unei firme.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *