Diverse

Ceainariile pe care le ador

Pentru ca sunt studenta la arhitectura si imi place sa beau ceai, unul din felurile in care imi place sa imi petrec timpul este band ceai cu prietenii in cele mai noi ceanarii. Imi place sa descopar noi ceainarii pentru ca fiind un tip de local revigorat in ultimii ani, noii patroni cauta locuri din ce in ce mai neobisnuite pentru amplasarea lor.

In Brasov, de exemplu, am gasit o ceainarie mica si intima, decorata cu foarte mult bun-gust. Suspectez ca au apelat la serviciile unui designer de interior deoarece arata prea bine ca sa fi fost doar preferintele patronului. In aceasta ceainarie nu se fumeaza, ceea ce mi se pare un mare plus. Nu poti savura pe deplin aroma ceaiului, daca ai narile pline de fum de tigara.

Am mai gasit in Cluj o ceainarie deosebita, aproape de zona cu facultatile. Desi nu prea gasesti locuri de parcare, merita sa mai mergi la aceasta. Are ranking excelent pe tripadvisor si il merita pe deplin. Aici am gasit ceaiuri foarte aromate, importate din Ungaria. Le e mai aproape si pentru ca e foarte vizitata, ceaiurile nu apuca sa stea foarte mult in stoc si atunci aroma este proaspata. Mie, ca o iubitoare de ceai, mi-au placut cel mai tare ceaiurile lor.

In centrul Bucurestiului mai am o ceainarie preferata, de data aceasta datorita designului. Situata intr-o curte cu gradina, aici te poti racori vara cu ceaiuri parfumate, deoarece gradina si copacii te apara de caldura insuportabila a Bucurestiului.

Aceasta cafenea este amenajata intr-o casa renovata, care pastreaza stilul retro. Aici sunt sigura ca este mana unui arhitect deoarece se vede unitatea compozitiei, de la stilul casei, la stilul baii si la vesela si tacamurile utilizate. La baie am gasit inclusiv baterii retro Sanotechnik, alaturi de lavoare si vase de WC retro.

Si meniul te poarta in vremurile de alta data, caci doar aici am gasit serbet de portocale sau dulceata de tradafiri cum facea bunica. Au si socata, e un deliciu absolut! Se gasesc si multe din dulciurile traditionale, dar au si pentru pretentiosi un cheesecake absolut demential.

Am mai gasit si alte ceainarii dar drept sa spun niciuna mai rasarita decat cele trei despre care v-am spus. Mi-as dori o ceainarie care sa cuprinda cate ceva din toate cele trei: sa aiba asezarea primei ceainarii, ceaiurile celei de-a doua si arhitectura celei din urma.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Cu stima, ma pot considera drept o bautoare de ceai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *