Geminoid F
Stiri, Tehnologie

Cel mai sexy robot al lumii

Un robot ce seamana foarte mult cu o fiinta umana a atras privirile tuturor celor pasionati de tehnologie si robotica la Expozitia Mondiala de Roboti ce a avut loc la Beinjing, in cursul saptamanii trecute. Numita Geminoid F, robotul a atras deja o multime de fani, iar unii dintre acestia au descris masinaria ca fiind „cel mai sexy robot din lume”. Robotul android este capabil de realizarea de miscari ale ochilor, raspunde la contactul vizual si poate recunoaste limbajul semnelor.

Este conceput pentru a imita omul, avand cauciuc mai moale pe fata care seamana foarte mult cu pielea, si o fata de femeie- dar cu toate acestea, inca nu poate sa mearga, si de aceea este transportata cu ajutorul unui scaun cu rotile. Robotul spectaculos a fost creat de catre Hiroshi Ishiguro Laboratory la Universitatea din Osaka, care planuieste sa creeze un model mult mai bun in viitorul apropiat.

„Scopul nostru final este acela de a crea inteligenta artificiala prin utilizarea de roboti. Cele mai multe sisteme de recunoastere a vocii nu functioneaza, in special atunci cand este foarte multa galagie in jurul robotului. In viitor, ne propunem sa concepem un sistem perfect de inteligenta artificiala prin folosirea acestui robot”- declara Kohei Ogawa, asistent profesor la Universitatea din Osaka.

Geminoid F

Versiunea curenta a robotului Geminoid F costa 108.600 dolari, iar oamenii de stiinta care au realizat acest robot spera sa aceasta forma de tehnologie sa revolutioneze intreg domeniul robotic. De asemenea, robotul poate zambi, sa isi miste sprancenele si gura; poate canta, vorbi si chiar sa imite miscarile oamenilor. Pentru ca miscarea sa fie posibila, Geminoid F este echipat un servomotoare motorizate, alimentate cu presiune pe aer, care ii permit sa copie si sa imite gesturile si expresiile faciale umane. De asemenea, acest robot si-a „castigat” si un rol intr-un film, devenind astfel primul android ce va juca intr-un film.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *