traditii de craciun
Fun, Stiri

Cele mai nebunesti traditii de Craciun din lume

Iarna este inca la putere in Romania si cam peste tot in lume in momentul de fata. Toti se pregatesc sa mearga la ski si la sanius, chiar daca sarbatorile au cam trecut. Insa, pentru cei nostalgici si care si-ar dori ca Craciunul sa fie in perioada asta, si pentru cei care sarbatoresc acest eveniment pe stil vechi, amintim cateva traditii putin mai nebunesti ce sunt legate de aceasta perioada frumoasa a sarbatorilor de iarna.

  • In Canada, orice scrisoare care este trimisa prin Canada Post si care adresa destinatarului Mos Craciun, Polul Nord, Canada, HOHOHO, va fi deschisa, citita si va primi si un raspuns.
  • Stiai ca nu exista Mos Craciun in Italia? In loc sa-l astepte de Mosul, copiii de aici asteapta sosirea lui Befana, o vrajitoare prietenoasa care vine cu cadouri la copii: dulciuri si jucarii. Nici nu arata prea grozav aceasta vrajitoare in comparatie cu mosul bland si bun.
  • Multe regiuni in Franta sarbatoresc prima zi de Craciun pe data de 6 decembrie in ziua de Sfantul Nicolae. In Aslac, se zvoneste faptul ca primii brazi decorati de Craciun isi dezvolta istoria inca din secolul 14.
  • In Filipine, este o traditie de a avea o lanterna sau un felinar in forma de stea numita ‘paról’. Aceasta stea se spune ca ar simboliza steaua din Betleem, aceasta lampa fiind creata din hartie si bambus. De fapt, aceasta traditie frumoasa se regaseste si in tara noastra, Romania, daca este sa ne gandim la asemenarea izbitoare intre aceasta paról si steaua noastra cu care merg copiii la colindat prin casele oamenilor si la biserica in prima zi de Craciun.
  • De asemenea, mai exista si alte traditii la fel de insemnate si de frumoase in toata lumea, insa nu oricine stie de Mos Craciun sub forma in care il stim noi si nici sub aceasta denumire veche inca de secole.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *