Ponte City
Diverse

Cladiri abandonate: Ponte City

Ponte City nu este cu adevarat un oras, in sensul tipic al cuvantului, ci un zgarie-nori rezidential in Johannesburg. Planul era sa ai acolo tot ceea ce ai nevoie – apartamente, magazine, spatii de petrecere a timpului liber – toate intr-o singura cladire. Rezultatul a fost un mini-oras cu 54 de etaje construit in jurul unui centru gol. De ce gol? Pai, cand ai un centru deschis, toata lumea are priveliste. Aceasta este o premisa minunata daca ai padure luxurianta pe care sa o admiri cu placere in fiecare dimineata cand te trezesti. Este o idee mai putin minunata cand acea priveliste este alcatuita din „cinci etaje pline cu gunoi si cadavre.”

Insa, deja ajung prea departe cu povestea. La inceput, Ponte City era un loc destul de decent in care puteai sa locuiesti. Totusi, incepand cu sfarsitul anilor 1980 si inceputul anilor 1990, acesta a devenit, literalmente, infestat de infractori. Gastile de cartier au preluat cladirea, transformand intregul loc intr-un fel de Bartertown. In ciuda a ceea ce ne-au invatat filmele anilor 1980, grija principala a gastilor de cartier nu este sa curete gunoi si sa lupte prin dansuri pentru a salva centrul de plasament. Deci, acel frumos centru a fost rapid umplut cu gunoi si, din cand in cand, cu cate un cadavru …. care au ajuns pana la etajul al cincilea.

Pe la mijlocul anilor 1990, cam toata lumea renuntase la locul respectiv si umbla vorba ca urmeaza sa fie transformat intr-o inchisoare de maxima siguranta. Insa, imburghezirea este o forta puternica: astazi, Ponte City are alti proprietari si se doreste sa fie transormat iarasi intr-un minunat cartier urban – unul pentru care promit ca este bantuit de fantomele victimelor si gunoaielor aruncate aici in anii 1980. Chiar nu vrei sa te omoare un spirit cu pantaloni Hammer si un tricou colorat neon – se va rade pentru totdeauna de tine in iad.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *