birou-discutie
Diverse, Stiri

Cum abordezi discutiile la birou

Intr-un cadru oficial nu ai prea multe sanse sa rabufnesti de nervi, desi de multe ori ti-ai dori sa faci asta. Cert este ca ai de-a face cu personaje diverse si fiecare in parte are alte si alte idei. Ce te faci insa cand nu poti sa ajungi la un numitor comun?

Sa abordezi anumite discutii la birou inseamna in primul rand sa stii cum sa iei taurul de coarne la un moment potrivit. Anunta o sedinta, fa in asa fel incat toata lumea sa se sincronizeze cu programul. Nu este tocmai placut sa fii ca si repezit de la toaleta pentru cine stie ce subiect. Si daca tot am ajuns la timpul potrivit conteaza si momentul potrivit.

Intr-o discutie de grup conteaza extrem de mult si limbajul. Stii cum se spune, tonul face muzica pana la urma asa ca e musai sa stii spre ce directie o ia totul. Tine cont de un limbaj profi, cu atentie la ce nuanta dai tuturor cuvintelor tale. Mai mult decat atat tine cont si de modul in care se desfasoara totul. Asadar, prin prisma discutiilor ce  iti doresti sa fie productive fiecare va avea un cuvant de spus insa pe rand.

Flexibilitatea conteaza si ea. Cu cat esti mai incapatanat cu atat ai mai mult de pierdut. Poate ca nu iti surade ideea in sine ca altcineva decat tine sa ofere o solutie insa unde sunt mai multi avantajul ar trebui sa vina tocmai din ideea ca sunt mai multe solutii si propuneri. In plus, toata lumea trebuie sa fie de acord asa ca se cere o discutie ampla.

Marea problema a multora tine de fapt de ideea ca au de pierdut individual. Insa asta inseamna munca de grup cand toata lumea are o idee si per total toti ies castigati.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *