foto wi-fi
Foto, Tehnologie

Cum ar arata lumea daca semnalele Wi-Fi ar fi vizibile?

Poate ca nu sunt vizibile cu ochiul liber, insa lumea in care traim este una moderna si este caracterizata de comuncatii fara fir si tot felul de dispozitive conectate la Internet, astfel ca ne invartim constant in labirinturi complicate si descrise de semnale Wi-Fi invizibile, care par sa ne prinda asemeni mustelor ce sunt prinse de panza de paianjeni. In acest sens, un doctorand de la Arhitecture and Digital Design Group de la Universitatea Newcastle, a realizat o serie uimitoare de imagini, astfel incat oamenii sa poata vedea cum ar arata luma daca aceste entitati interceptibile ar fi vizibile cu ochiul liber. Doctorandul a reusit sa dezvaluie frumusetea suprarealista a lumii noastre digitale cu ajutorul unor fotografii minunate.

Imaginile sale au fost create utilizand un dispozitiv Kirlian, inventat de catre Luis Hernan, ca parte a proiectului Digitally Etherea. Fiind realizat dintr-un panou cu LED-uri, instrumentul are abilitatea de a detecta puterea de semnale Wi-Fi si converteste aceste semnale in display-uri colorate, astfel ca si cele mai slabe semnale apar colorate in albastru, iar cele mai puternice sunt reprezentate de culoare rosie. Prin efectuarea de fotografii cu expunere lunga, in timp ce fotograful se deplasa in jurul aparatului, acesta a reusit sa surprinda contururile Wi-Fi a retelelor locale, dezvaluind fluctuatiile de intensitate a semnalului in spatiu, iar rezultatul este unul absolut uimitor!

Dispozitivul Kirlian

Dispozitivul este numit dupa fotografia Kirlian, o tehnica care capteaza descarcarile electrice din aer asupra obiectelor de pe pamant, astfel ca, prin urmare, lucrurile de la sol par a fi inconjurate de o aura fantomatica. In timp ce au existat oameni care au sustinut ca acest sistem poate detecta si prezente spirituale, realitatea este ca aceste descarcari sunt create de frecventele de inalta tensiune, pentru a ioniza particulele din jur.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *