X-Men
Diverse, Media

Cum au aparut X – Men

Partea cea mai grea in inventarea unui nou supererou este povestea originii. Nu poti sa prezinti lumii, pur si simplu, un tip in pijamale cu paianjeni care imprastie panze de paianjen din palme fara nicio explicatie – ar fi ridicol. Trebuie sa exista o povestire foarte elaborata (si adesea, extrem de neverosimila) despre cum respectivul a devenit cine este. Si e nevoie sa te gandesti ceva timp la asta, pentru ca stii ca la un moment dat vor aparea sase sau sapte filme care vor prezenta exact aceeasi parte a povestii.

Pai, Sfantul Benzilor Desenate, Stan Lee, era foarte constient de asta cand incerca sa dezvolte o noua echipa de eroi la inceputul anilor 1960. Cum reusesti sa inventezi o poveste pentru absolut fiecare dintre aceste personaje „X-Men”, care sa explice cum au obtinut cu totii puteri diferite, insa in acelasi timp? Lee a declarat, si acesta este un citat adevarat:

„Ce ar fi daca s-ar fi nascut asa? Toata lumea stie ca exista mutatii in viata reala. Exista broaste care s-au nascut cu cinci picioare si asa mai departe. Pot sa-i fac pe astia sa aiba ce putere vreau eu. Voi zice doar ‘Pai, sunt mutanti. Asa s-au nascut.’  Nimeni nu ma va putea contrazice cu teoria asta!”
Din pacate, Lee nu s-a apucat sa creeze un Om Broasca cu Cinci Picioare, dar, in mare, asa si-au primit toate personajele X-Men puterile … doar pentru ca.

De acolo, a fost usor – Angel si-a primit aripile pentru ca Marvel nu avea inca un personaj care putea sa zboare; Iceman a aparut pentru ca Lee a dorit un al doilea Human Torch (Torta Umana), asa ca a construit o putere bazata pe opusul focului. Si ca sa-l citam, referitor la Marvel Girl: „Am detestat numele Marvel Girl, dar nu m-am putut gandi la ceva mai bun.” OK, poate uneori e mai bine sa nu stii cum au aparut lucrurile tale preferate.

Sa nu uitam – acestea sunt unele dintre cele mai iubite personaje din istoria benzilor desenate si asta tocmai datorita a ceea ce sunt. X-Men sunt urati de societate pur si simplu pentru ca s-au nascut diferiti – nu e greu de vazut de ce acest lucru a prins la public. Cine stie cum ar fi mers lucrurile daca Lee ar fi petrecut o saptamana inventand diferite animale radioactive care aveau sa-i muste pe toti acesti oameni.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *