limbajul corpului
Diverse

Cum citesti limbajul corpului

Cei ce inteleg nuantele oferite de gestica, mimica si limbaj corporal au un avantaj fata de cei ce inteleg lumea doar prin intermediul cuvintelor. Comunicarea verbala ne transmite doar ceea ce interlocutorul vrea sa ne transmita. Daca se doreste insa o citire „printre randuri”, este nevoie sa cunoastem acele detalii subtile ascunse intr-un zambet mascat, intr-o miscare a ochilor etc. Cei ce stiu cum sa citeasca persoanele pe baza limbajului corporal adesea folosesc acest talent in avantajul propriu.

Primul sfat pentru a putea citi atent limbajul corporal este observarea persoanei. Ce spune fata despre o persoana? Foarte multe, in fapt. La fel de repede cum iti poti da seama ca prietenul cel mai bun este suparat, abatut sau ganditor, exact in acelasi mod iti poti da seama si despre starea altor persoane.

Ochii – ferestrele sufletului. Un fapt intr-adevar uimitor, insa si foarte real. Iti poti da seama dupa sclipirea din ochii cuiva de starea de fericire extrema in care se afla. La fel iti poti da seama, la o observatie atenta, daca persoana este dezinteresata, daca incearca sa ascunda ceva – in aceste cazuri cauta sa evite contactul vizual.

Mainile si picioarele – adesea sunt trecute cu vederea cand vine vorba de exprimarea emotiilor. Cu toate acestea le folosim, gesticulam in timp ce vorbim, iar pozitionarea picioarelor este de asemenea o reflexie a atitudinii, starii si personalitatii. O strangere de mana ferma denota incredere in sine. Picioarele agitate inseamna ca persoana este deranjata de ceva, sau nerabdatoare.

Postura ofera de asemenea indicii importante despre atitudinea unui individ. Cu toate acestea, cei ce au ajuns sa stapaneasca arta citirii limbajului corporal vor fi de acord ca aceste semne simple nu semnifica intotdeauna ceea ce se crede. Nu poate fi trasa o concluzie despre personalitatea cuiva doar din cateva gesturi simple. Natura umana este foarte complexa, prin urmare combinatiile de gesturi si situatiile in care sunt puse persoanele determina in principal modalitatea de citire si indiciile pe care corpul si limbajul non-verbal le ofera.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *