Libraria Maranatha
Diverse, Retail

Cum putem intelege invatatura biblica?

In viata fiecaruia apar anumite momente in care starile pe care le resimte, precum si anumite conjucturi in care se afla, il fac sa simta o nevoie mai puternica de a se apropia de Dumnezeu. Pe langa acestea, un moment universal pentru fiecare crestin, in care credinta devine una mai puternica, iar cautarea lui Dumnezeu tot mai disperata este perioada invierii Fiului Sau, atunci cand intreaga atmosfera este cuprinsa de o adevarata incarcatura emotionala.

Zilele din preajma Pastelui sunt inchinate in totalitate lui Dumnezeu, iar cei care nu obisnuiesc sa o faca asa cum trebuie in timpul anului, in mod cert, acest prilej este unul potrivit, pentru a trezi  la viata cele mai ascunse trairi si emotii duhovnicesti.

Descoperirea pocaintei si iubirii lui Hristos porneste intai de toate de la cuvantul cel de Sus. Astfel, Biblia, cunoscuta ca si cartea de capatai, prezinta atat inceputurile omenirii, cat si modul in care ea se va sfarsi, dar cel mai important este ca in ea se gasesc toate sfaturile si pildele de care are nevoie fiinta umana pentru a supravetui in aceasta lume si mai ales pentru a se desavarsi.

Cum si de ce sa citesti Biblia?

Nu este un lucru ascuns faptul ca Biblia estea o carte foarte complexa si adesea dificila de inteles. Pentru multi poate parea imposibil sa treaca paginile mai departe si sa pastreze esenta a ceea ce Dumnezeu doreste sa transmita. In acest fel, sunt multe detalii ce trebuie urmarite si respectate ca atare, iar dorinta acestei lecturi sa fie una reala.

Intai de toate este importanta alegerea Bibliei de la o editura care sa prezinte o traducere fidela si mai ales un limbaj accesibil, cum este Biblia Cornilescu. Acest lucru are un rol foarte important nu doar pentru a fi mai simplu procesul de intelegere a continutului, cat si siguranta faptului ca nu sunt strecurate greseli si precizari in care ar putea fi deformata realitatea acelor timpuri.

De asemenea, faptul ca Biblia implica o oarecare dificultate in a fi citita si inteleasa, plus ca poarta o incarcatura destul de mare a ceea ce transmite si a modului in care influenteaza actiunile unei persoane, face necesar ca cititorul sa se roage inainte de a citi. Lectura impletita cu rugaciunea vor face ca aceasta activitate sa fie usoara si foarte placuta, iar intelesurile ascunse sa fie descifrate in conformitate cu ceea ce Dumnezeu isi doreste.

Orice crestin trebuie sa cunoasca faptul ca a citi Biblia nu inseamna o misiune care trebuie indeplinita si atat. Este mult mai mult, tocmai de aceea nici nu se impune vreo anumita durata de timp in care aceasta ar trebui incheiata. Este recomandat chiar ca lecturarea ei sa se faca intr-un timp cat mai larg, practic ca in fiecare zi sa se citeasca cate putin, atat cat mintea umana poate sa inteleaga si sa discearna. Citirea a 100 de pagini intr-o zi nu va avea nicio importanta, intrucat nimic din continutul real nu va ramane. In plus, lecturarea Bibliei este o activitate specifica de-a lungul intregii vieti, ea nu se termina niciodata, fiindca mesajele ascunse in pildele din Sfintele Scripturi au multiple mesaje si nu simplu de aprofundat.

Libraria Maranatha invita cititorii crestini sa apeleze si la ajutorul unor carti crestine menite sa ne ajute sa intelegem continutul biblic.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *