Cuplu
Diverse, Relatii

Cum sa ai relatia perfecta

Sa ai o relatie de durata este dificil si necesita mult efort din partea ambilor membri. Exista mai multe solutii la care poti sa apezlei pentru a imbunatati relatie de cuplu, unele foarte simple si usor de aplicat in obtinerea unui rezultat pozitiv.

  • Nu utiliza expresia „Ti-am spus eu”. Celebrarea faptului ca tu ai avut dreptate, iar partenerul nu, nu trebuie sa aiba loc in relatia voastra. De asemenea, atunci cand ai gresit, cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci este sa recunoscti acest lucru. Replica „Ti-am spus eu” nu va face decat sa aduca tensiune in relatie.
  • Invata cum sa iti stopezi furia. Intr-o cearta sunt doua parti, asa ca trebuie sa invatati amanadoi cand este momentul sa va opriti intr-o astfel de situatie. O idee simpla, dar de efect, este sa va prezentati argumentele amandoi, pe rand, in timp ce va tineti de mana. Un astfel de gest face ca respectivul conflict de opinii sa fie mai placut si sa nu degenereze intr-o cearta. Este mult mai recomandat sa va rezolvati astfel conflictele, decat sa tipati unul la altul.
  • Impartiti treburile casnice. Moda ca femeia ar trebui sa stea la cratita a trecut, odata cu secolul XIX. Acum ca suntem in secolul XXI, va puteti imparti treburile casnice, mai ales daca amandoi lucrati. Alege lucrurile pe care partenerul uraste sa le faca. Daca sunt lucruri pe care amandoi pe detestati, incercati sa actionati echilibrat, impartindu-le egal.
  • Fa complimente. O vorba buna n-a stricat niciodata. Asa ca nu ezita sa-i faci partenerului un compliment fara motiv pentru a-i insenina ziua. Interactiunea pozitiva are un impact puternic si bun asupra relatiei voastre si ajuta la mentinerea scanteii aprinse pentru foarte mult timp.
  • Spune „Multumesc!”. Este foarte usor sa uitam sa spunem acest cuvant magic, mai ales pentru o activitate care se intampla des – daca ea sau el iti gateste cina in fiecare seara, nu ar strica sa mai spui si „Mersi” din cand in cand. Cu siguranta partenerul se va simti apreciat.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *