Spalatul masinii
Servicii

Cum sa-ti speli masina eficient

Pentru a te asigura ca vei obtine rezultatele dorite atunci cand iti speli masina, cel mai bine este sa o faci singur, dupa cum spune si vorba: „Daca vrei un lucru bine facut, fa-l singur.” Fie ca o speli in curtea proprie sau in spatele blocului, sigur vei face o treaba cu care te vei mandri. Sa vedem cateva sfaturi pe care trebuie sa le urmaresti pentru a te asigura ca vei face o treaba buna.

  • Nu o spala la soare. Inainte sa aduci buretii, furtunul si galetile, ai grija sa muti masina la un loc umbros. De ce? Doarece soarele va usca mai rapid sapunul si apa care au fost aplicate pe masina si nu iti va lasa timp indestulat pentru a clati bine tot autovehiculul. Umbra iti ofera mai mult timp pentru a spala si clati masina mai bine, prevenind aparitia urmelor lasate de sampon astfel.
  • Curata masina de sus in jos; apa va impinge murdaria catre partea inferioara a vehiculului. Pentru a nu munci in zadar, incepe prin curatarea plafonului, si abia dupa restul caroseriei. Clateste regulat buretele, evitand astfel imprastierea mizeriei. Deoarece o suprafata umeda este mai usor de curatat, uda bine zona pe care urmeaza sa o cureti.
  • Poti folosi lavete industriale pentru lustruirea interiorului cu un produs specializat. Am cautat „lavete pret” si am descoperit ca atat benzinariile, cat si siturile online ofera astfel de produse si lavete, acestea ajutandu-te sa scapi de praf si sa oferi un luciu placut bordului.
  • Utilizeaza cate doi bureti cand speli masina si evita carpele, doarece acestea lasa in urma lor fibre. Alegerea ideala este un burete mare si moale. Foloseste un burete pentru a curata pragurile si zonele mai murdare, iar al doilea pentru a curata restul caroseriei. Astfel se evita riscul de zgariere a vopselei. Zgarieturi fine pot sa apara si in cazul in care speli folosind miscari sub forma de cerc. Metoda cea mai recomandata se refera la sapunire prin miscarea buretelui pe toata lungimea caroseriei.
  • Nu utiliza detergenti de vase ori alte lichide casnice pentru curatat. Vopseaua masinii contine anumte elemente care au rolul de protectie, iar agentii chimici prezenti in detergentul de vase ori in samponul de covoare pot sa distruga elementele acelea. Astfel, cu timpul, vopseaua isi va pierde luciul.
  • Nu se recomanda lasarea masinii la soare pentru a se usca, deoarece vor aparea urme de apa si sampon. Deci, masina va trebui stearsa cu o carpa speciala – nici in acest caz nu se recomanda o carpa textila, din cauza fibrelor lasate in urma, ci una facuta din piele de caprioara, naturala ori artificiala. Eu prefer una mai scumpa, nu pentru ca sunt snob, ci pentru ca sunt net superioare celor care sunt mai ieftine. Le gasesti usor in diferite supermarket-uri si benzinarii.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *