site web
Diverse, Media

De ce are nevoie afacerea ta de un website

Multi intreprinzatori si proprietari de afaceri subestimeaza importanta de a avea un site web si il considera o investitie neprofitabila. In realitate, nici o afacere din aceasta perioada nu isi poate crea mai bine o prezenta globala decat printr-un web site.

Motive pentru care sa investesti intr-un site web

1. Accesibilitatea oferita clientilor
Daca o afacere nu are un site web, clientii nu pot vedea produsele si serviciile oferite de aceasta. Un site web ofera accesibilitate pentru clienti chiar si atunci cand programul de lucru s-a terminat. Utilizatorii pot obtine informatiile necesare din confortul propriei locuinte in loc sa se deplaseze personal la sediu sau la magazinul de prezentare

2. Extinderea bazei de clienti
Un magazin local atrage de obicei doar clienti dintr-o anumita zona si din zonele vecine. Astfel baza de clienti este restrictionata daca nu exista o prezenta online. Un site ajuta afacerea sa se bucure de audienta globala, astfel sansele de a castiga clienti din alte parti ale tarii sau din alte tari chiar sunt mult mai ridicate.

3. Vizibilitatea crescuta
Afacerea ta va deveni mai vizibila, produsele si serviciile vor ajunge prin intermediul unui site web catre mai multi potentiali clienti. Motoarele de cautare existente ii ajuta pe cei ce cauta produsele tale sa iti vada oferta, iar o pozitionare buna in acest sens iti aduce afacerea mai in fata, facand-o mai vizibila pentru clienti.

4. Costurile sunt reduse
Promovarea prin alte metode, in ziare sau prin printuri, televiziune sau alte metode este in general foarte costisitoare. In cazul site-urilor web doar investitia initiala este mai mare, insa costurile ulterioare sunt incomparabil mai mici fata de beneficiile ce le poate aduce.

5. Construirea brandului
Brandingul este un aspect foarte important intr-o afacere, si un site web ajuta ca brandul sa devina mai cunoscut in intreaga lume. Reflecta o imagine profesionala a organizatiei. Toate afacerile renumite au website-uri prin care comunica cu  clientii.

6. Identificarea de potentiali clienti
Cei ce sunt interesati de o afacere sau de produsele si serviciile oferite de aceasta sunt cei care viziteaza in general site-urile. Cu ajutorul formularelor online si a sondajelor disponibile pe un site, clientii pot lasa comentarii, testimoniale, sugestii, pareri sau reclamatii cu privire la afacere.

7. Actualizari rapide
Un site poate fi actualizat chiar zilnic. Informatiile noi care trebuie sa ajunga la public sunt foarte usor de pus acolo. Se consuma astfel mult mai putin timp fata de tiparirea de noi oferte si brosuri cu ofertele actualizate, bineinteles si costurile sunt mult mai mici.

Acestea ar fi cateva motive foarte intemeiate pentru a va duce afacerea si in mediul online. Chiar daca afacerea nu este de o mare anvergura, beneficiile viitoare nu sunt de ignorat.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Este foarte important sa detii un site pentru cresterea afacerii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *