Diverse, Stiri

De ce mi-as dori sa locuiesc la casa

Interesat mereu si mereu de a gasi o cale prin care sa duc la bun sfarsit un vis propriu ceea ce tine de case la rosu face cu ochiul. Asta pentru ca exista numeroase avantaje, ba chiar si depasesc cele clasice sa spunem asa, cu privire la locuitul la casa.

Incepand cu partea de finisaje, de aspect, o casa la rosu iti da marele avantaj de a putea alege dupa bunul plac ce stil sa defineasca casa. O casa la rosu este de fapt doar constructia in sine, urmand ca ceea ce tine de finisaje si amenajari, de interioare de orice fel sa iti revina tie ca si proprietar in lista de intrebuintari, obligatii etc. Asta iti da posibilitatea de a fapt de a nu te limita, de a nu accepta orice ti se impune, de a nu merge pe aceeasi linie pe care au mers de fapt altii.

Un alt aspect destul de important tine de faptul ca o casa la rosu costa mai putin. Daca si asta conteaza pentru tine atunci esti oarecum salvat. Ei bine costa mai putin pentru ca nu este acea casa terminata in care poti deja sa te muti. Cu toate acestea, rand pe rand si ulterior iti amenajezi exact asa cum consideri ca este bine. Investitia din punct de vedere al interiorului, investitia in ceea ce priveste amenajarea vine mai tarziu insa ai si un timp stabilit de tine pentru asta. Fara presiune; cei 30% mai putin, estimativ, conteaza totusi.

De asemenea, trebuie luat in considerare ca o casa la rosu este si cea care iti permite sa ai control asupra calitatii. In momentul in care decizi ca un constructor sa iti ofere casa cu toate cele nu poti sti ce tipuri de materiale s-au folosit si implicit cat de multumit esti din acest punct de vedere. Asadar, casa la rosu te ajuta sa stii exact ce materiale se includ in constructia in sine. Iti alegi in functie de buget ce materiale sa folosesti. Si ce iti faci cu mana ta…este o vorba celebra din acest punct de vedere.

Cat despre decizia in sine singurul inconvenient pe care il vad locuind la casa este de fapt rabdarea si timpul pana cand totul se realizeaza in plan concret. Dorinta in sine vine la pachet cu alegeri diverse si mai apoi cu ceva bani de investit. Pana cand sa ajungi concret sa locuiesti la casa mult dorita dureaza ceva vreme, indiferent daca este vorba de o casa la rosu sau de o casa la cheie. Caci de altfel linistea si intimitatea pe care o ai aici nu se compara cu nimic in lume.

Stam la bloc, in apartamente inghesuite pentru ca vedem partea practica. De a fi mai aproape de oras, de puncte importante din oras. Insa stricam si o traditie caci pana la urma totul a pornit de la casa. Locuinta a fost, sub o forma sau alta, modesta sau nu, o casa. Apartamentul este si el greu de obtinut ca si investitie, de multe ori se echivaleaza costurile intre acesta si o casa cand vorbim de lux. Cu toate acestea nu se compara cu spatiul si placerea de a detine de o casa. A ta si numai a ta!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *