apa-pe-marte
Stiri

Descoperiri pe Marte

Nu de mult, NASA a participat la o conferinta de presa unde a anuntat o descoperire importanta in ceea ce priveste planeta Marte. In timpul acelei conferinte, acestia au dezvaluit cateva informatii destul de socante, schimband complet ceea ce se stia deja despre planeta rosie, care, in prezent,  nu mai pare atat de rosie.

Apa pe Marte

Zilele trecute, NASA a anuntat ca pe Marte se intalnesc rauri curgatoare. Ceea ce se credea a fi un loc arid si o planeta desert este, de fapt, o planeta descrisa de sezoane, foarte apropiate de cele care au loc pe Pamant. Lujendra Ojha, om de stiinta in domeniul planetelor de la Institutul Tehnologic din Georgia a facut aceasta descoperire utilizand imagini ale NASA despre Marte. Ei bine, aceasta descoperire ridica o multime de intrebari, iar multe dintre acestea au fost discutate in cadrul conferintei de presa.

James Green, director NASA in stiinta planetelor sustine ca „Marte nu este o planeta uscata sau arida pe care o credeam in trecut… [si] apa lichida a fost gasita pe Marte”.

Exista posibilitatea ca pe Marte sa existe viata extraterestra?

„Vom merge spre Marte: calatoria noastra spre aceasta planeta este o expeditie stiintifica in prezent, dar in curand sper ca vom ajunge sa trimitem oameni pe planeta rosie pentru a explora aceasta zona, astfel ca stiinta va continua sa evolueze. Iar, anuntul facut astazi, care sustine ca s-a descoperit apa pe Marte, ma face sa ma simt si mai sigur de faptul ca vom trimite astrobiologi si oameni de stiinta pe Marte pentru a face mai multe analize astfel incat sa fie capabili sa raspunda la intrebarea <Exista viata pe Marte?>”- sustine John Grunsfeld, astronaut si sef administrator al NASA Science Mission Directive.

Evident, in ceea ce priveste anuntul care sustine ca exista apa pe Marte, posibilitatea gasirii unei vieti aproape de suprafata devine un lucru extrem de plauzibil. De asemenea, in cadrul conferintei de presa s-au discutat mai multe detalii in ceea ce priveste atmosfera si starea lui Marte, dar si modul in care aceasta planeta ar fi putut sprijini viata in trecut.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *