Barbat zambind
Diverse, Sanatate

Dintii albi nu sunt mai sanatosi

Mitul:

Fiecare pasta de dinti iti promite cel putin doua lucruri: respiratie proaspata si dinti albi. Pentru ca atunci cand cineva zambeste si isi arata dintii galbeni ca papadia, nu te poti gandi decat sa spui „mai lasa cafeaua si pune mana pe o perie de dinti, bestie medievala ce esti!” Dintii galbeni sunt un semn al unei igiene ingrozitoare si iti scade sansele de a face sex mai repede ca o barba care-ti creste doar pe gat, fara obraji.

Realitatea:

Putem sa credem ca dintii albi sunt mai atractivi, insa, din punct de vedere al naturalitatii, sunt echivalentul dental sanilor falsi. Asa e, culoarea naturala a dintilor oamenilor este galbena. Sigur, sa-i patezi cu tigari si cafea ii face mai intunecati, precum si daca nu ii speli destul de des sau daca iei metamfetamina. Dar culmea sanatatii orale este ca gura ta nu trebuie sa arate ca cea a lui Denzel Washington pentru a emana sanatate.

De fapt, incercarile tale disperate si zadarnice de a-ti spala dintii pana se fac albi pot sa-i strice mai mult. Unele paste de dinti sunt abrazive si slabesc dintele prin frecare, dand jos stratul de suprafata. Pe langa asta, multe dintre pastele de dinti care trebuie sa albeasca dintii sunt niste minciuni. Daca vrei sa strangi bani pentru a apela la un medic stomatolog ca sa-i albeasca profesionist, acestia vor albi smaltul, lucru care tot ii afecteaza.

Deci, in ciuda reclamelor televizate care insista ca dintii sanatosi ar trebui sa fie pe cat de albi si de lustruiti pe cat se poate, toata treaba asta cu dinti albi stralucitori este doar un standard modern al frumusetii, dupa cum este cel care spune ca barbatii trebuie sa se epileze – bine, acesta este chiar si mai prostesc, insa ideea era ca nu e ceva necesar.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *