impacto
Fun, Tehnologie

Dispozitivul care te ajuta sa simti in realitatea virtuala

Daca esti lovit intr-un joc video, vei simti durerea si in viata reala. Cel putin acesta este efectul promis de o noua tehnologie dezvoltata de catre laboratorul Human-Computer Interaction (HCI) de la Institutul din Germania Hasso Plattner. Acest dispozitiv, care poarta numele de Impacto, are un motor cu vibratii legate la o serie de electrozi inchisi intr-o cutie de plastic. Impacto reuseste sa livreze atat stimularea muschiului, dar si presiune asupra pielii, fiind atasat de o banda care poate fi purtata pe brat sau pe picior.

Impacto

„Dispozitivul este autonom, wireless si destul de mic incat sa intre in categoria dispozitivelor wearable, astfel ca permite utilizatorului abilitatea de a se plimba liber in mediul virtual. Dispozitivul are o forma generica, acest lucru permitand ca Impacto sa fie purtat pe picior, existand o imbunatatire a experientei de lovire”- sustine Pedro Lopes de la Institutul Hasso Plattner, care a dezvoltat aceasta tehnologie.

Datorita tehnologiilor din componenta sa, Impacto permite utilizatorului sa simta si sa interactioneze cu lucrurile din lumea virtuala. De asemenea, Impacto poate reproduce o senzatie de impingere sau de tragere, astfel ca se experimenteaza o senzatie cat mai realista. Echipa de dezvoltatori a incercat sa asambleze mai multe unitati, astfel incat sa beneficieze si de simt tactil- de exemplu, utilizatorul care joaca un meci de box va simti pumnii care ii primeste in joc, in realitate, bratele fiindu-i lovite.

Impacto este un dispozitiv care demonstreaza o abordare diferita care reuseste sa faca trairile virtuale sa devina reale. Bazandu-se pe stimularea musculaturii, aceasta tehnologie face un pas mai departe catre simularea atingerilor din mediul virtual. Cu toate ca utilizatorul poate beneficia de o experienta tactila in timpul unui joc, stimularea loviturilor- de exemplu- nu dureaza decat 200 de milisecunde, sau chiar mai putin decat atat, deci poate imita impulsuri, mai degraba decat interactiuni.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *