droguri
Diverse, Sanatate

Drogurile halucinogene- benefice?

Cand ne gandim la droguri psihedelice, ne vin in minte imagini colorate tipice din anii 1960, cand LSD si ciupercile halucinogene erau extrem de populare printre muzicieni si artisti. Insa, oamenii de stiinta au descoperit noi modalitati de a extrage anumiti compusi din ciuperci, acid sau alte droguri halucinogene, pentru a ajuta persoanele care sufera de depresie sau anxietate.

Aceste droguri psihedelice sunt stigmate, insa anumite cercetari sugereaza ca acestea ar putea avea o multime de beneficii potential medicale. Conform legii, aceste droguri sunt clasificate ca fiind droguri de clasa A- ceea ce inseamna ca sunt periculoase si au un potential ridicat in ceea ce priveste dependenta, nefiind acceptate din punct de vedere medical. De aceea, psihiatrul James Rucker, se lupta pentru a legaliza drogurile halucinogene. Acesta explica ca psihedelicele erau larg utilizate in cercetarile psihiatrice, inca dinainte de 1967, cand au fost interzise.

Ce spun studiile?

Psihiatrul sustine ca o multime dintre aceste droguri s-au dovedit a aduce schimbari pozitive in o multime de afectiuni psihiatrice, in anii 1950 si 1960. De exemplu, un studiu realizat in 2011 a descoperit ca o doza mica de psilocibina, substanta halucinogena gasita in ciuperci, a avut efecte benefice in cazul pacientilor care sufereau de anxietate. De asemenea, aceasta este benefica in cazul pacientilor cu depresie, si au descoperit ca aceasta ar putea deveni o optiune alternativa de tratament prentru bolile mentale.

Un alt studiu a descoperit ca substantele psihedelice nu sunt daunatoare atunci cand vine vorba de sanatatea psihica, in ciuda altor pareri. Cercetatorii au descoperit ca LSD si psilocibina sunt metode mult mai sigure decat alcoolul sau alte substante care provoaca dependenta. O multime de oameni declara ca au trait experiente profund mai semnificative si care au avut efecte benefice de lunga durata dupa ce au consumat astfel de substante.

Substantele psihedelice au mai multe restrictii decat heroina sau cocaina, insa nu exista dovezi ca aceastea creeaza dependenta. Pana cand lumina proasta in care sunt puse aceste substante va fi indepartata, oamenii de stiinta se lupta sa demonstreze efectul benefic pe care il au, dar si potenialul terapeutic de care dispun.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *