elevi-mediocri
Diverse, Fun

Elevii mediocri au parte de succes

Jurnalistul britanic John Haltiwanger a scris un articol destul de provocator, sustinand ca elevii din scolile din ziua de azi nu reprezinta un indiciu pentru a atinge succesul in viitor. Fostul presedinte George W. Bush nu este sarbatorit pentru discursurile sale pe care le tinea in public, ci pentru mesajele ascunse din aceste speech-uri: „Pentru toti cei dintre voi care au absolvit in aceasta dupa amiaza cu onoruri inalte, premii si distinctii, le spun <Felicitari!>. Iar cum imi place mie sa le spun studentilor mediocri <Si voua felicitari, pentru ca oricand puteti ajunge presedintele tarii!>”

Ei bine, Bush facea misto fata de el pentru ca, in liceu, era un elev mediocru, respectandu-i pe elevii care aveau mai putine distinctii academice. Ceea ce incearca fosul presedinte sa spuna este ca, nu scoala si notele iti dicteaza restul vietii, pentru ca viata este plina de posibilitati nelimitate. Indiferent ca iti place sau nu ceea ce a declarat presedintele, lucrurile nu sunt deloc gresite. De fapt, o serie de alti presedinti au fost elevi mediocri in scoala, inclusiv John F. Kennedy, Lyndon B. Johnson si tatal lui Bush, George H. W. Bush. Vice presedintele Joe Biden, de asemenea, s-a luptat cu notele mediocre din timpul facultatii la drept.

Inteligenta este subiectiva

In plus fata de conducatorii statelor, exista un numar destul de mare de antreprenori care au cunoscut un succes uimitor, care nu au fost atat de straluciti in scoala. De exemplu, Steve Jobs, nu a terminat niciodata facultatea. Acelasi lucru este valabil si in cazul lui Mark Zuckerberg si Bill Gates. De asemenea, cea mai tanara femeie miliardara din lume, Elizabeth Holmees- care revolutioneaza medicina, a renuntat la studiile sale pentru a-si urma visul. Richard Branson a suferit de dislexie si a renuntat la liceu inca de la varsta de 15 ani. Pur si simplu gandeste-te ca, in timp ce e foarte important sa primesti o forma de educatie, nu exista nicio cale unica spre succes.

Inteligenta este subiectiva iar realizarile academice nu ar trebui sa reprezinte o metoda de masurare a acesteia. Succesul inseamna capacitatea unui om de a opera intr-un anumit sistem, dar nu este cea mai buna pregatire pentru lumea reala.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *