facebook
Diverse, Media, Stiri

Facebook anunta utilizatorii daca sunt supravegheati

Utilizatorii de Internet pot fi monitorizati si supravegheati de catre autoritati, iar din cauza ca securitatea online reprezinta un aspect foarte important pentru cei de la Facebook, acestia au publicat un nou anunt: Facebook isi va anunta utilizatorii daca exista riscul ca acestia sa pice victime ale unor atacuri cibernetice. Astfel, potrivit site-urilor de stiri, Facebook va implementa o notificare speciala care va alerta utilizatorii doar in momentul in care acesta este amenintat de un grup de infractori cibernetici.

Alex Stamos, sef al departamentului de securitate al Facebook sustine ca aceasta masura era una necesara, din moment ce o multime de astfel de atacuri pot avea un grad de implicare mai mare decat altele, astfel ca pot fi de o suta de ori mai periculoase. Cu toate acestea, reteaua de socializare nu are de gand sa publice modul in care isi va da seama daca un utilizator este amenintat sau nu, astfel ca, in momentul in care va identifica o amenintare, Facebook va trimite catre utilizator o notificare care sa ii faca constienti de atac.

De asemenea, la fel ca si masura de securizare a parolei, in momentul in care Facebook trimite notificarea catre utilizator, acesta va primi si un mesaj text pe telefonul mobil, care va permite ca accesul pe cont sa fie reluat. Pe de alta parte, specialistii din acest domeniu sustin ca Facebook va starni o multime de controverse prin aceasta noua masura, care urmeaza sa se implementeze in curand.

Manipulati de Facebook?

Siguranta este un lucru care ne intereseaza pe fiecare dintre noi, dar nu putem sa nu ne punem intrebarea: “De unde stie Facebook ca sunt amenintat?” E clar ca, pentru a analiza daca utilizatorii sunt supravegheati, inseamna ca si Facebook supravegheaza la randul sau. Ei bine, inseamna ca, pe undeva, Facebook incalca politica de confidentialitate in ceea ce priveste utilizatorii sai, iar asta nu ar fi o noutate. Poate suntem manipulati de Facebook si nu realizam, sau poate ca reteaua de socializare chiar ne vrea binele. Nu avem de unde sa stim, dar, important este sa tinem la siguranta noastra, indiferent ca suntem sau nu ajutati de Facebook.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *