Stiri

Facebook introduce butonul „Dislike”

Pentru a ajuta la interactionarea dintre utilizatorii retelei de socializare, Facebook a introdus o serie de butoane, cum ar fi Like sau Share. Cu toate acestea, o multime de utilizatori si-au exprimat dorinta asupra faptului ca ar dori ca Facebook sa aiba si un buton de Dislike, asa ca fondatorul retelei de socializare- Mark Zuckerberg- le indeplineste visul, scopul acestuia fiind ceva mai bun decat exprimarea de rautate intre utilizatori.

Recent, Zuckerberg a sustinut ca utilizatorii chiar au nevoie de un astfel de buton, cu toate ca exista sansa de a se crea o serie de situatii negative. „Utilizatorii si-au dorit de foarte mult timp un buton Dislike, asa ca, recent, ne-am hotarat sa lucram la un proiect care sa le ofere acestora ceea ce isi doresc. Astfel, daca un utilizator publica ceva trist, nu e ok sa primeasca like-uri, dar pentru ca prietenii impartasesc acelasi sentiment, acestia apasa butonul de like.”

Grija celor de la Facebook nu tine de dificultatea introducerii unui astfel de buton, ci, mai degraba, tine de functionarea acestuia, deoarece exista riscul ca o experienta pe Facebook sa devina una negativa. Potrivit declaratiilor fondatorului, scenariul ideal de utilizare a butonului de Dislike tine de exprimarea empatiei pe o serie de subiecte.

Dislike inseamna dezaprobare

Astazi, reteaua de socializare Facebook inregistreaza peste 1,5 miliarde de utilizatori, inregistrandu-se un nou record mondial: aproape un miliard de utilizatori au folosit Facebook in aceeasi zi, concluzie la care s-a ajuns in urma analizei unor algoritmi. Astfel, butonul like si respectiv, dislike, descriu exact ceea ce isi doresc utilizatorii. Cu toate ca intentiile Facebook nu sunt acelea de a crea un mediu negativ prin aparitia butonului dislike, reteaua de socializare isi doreste ca acesta sa fie utilizat in caz de dezaprobare in fata unui articol, de exemplu.

Nu se stie exact momentul in care butonul de dislike va fi introdus, dar se poate preconiza faptul ca aparitia lui va fi un adevarat soc in randul utilizatorilor.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *