Diverse, Media

Facebook obligat sa cenzureze mesajele rasiste

Autoritatile guvernamentale din Germania au cerut companiei celebre de retele sociale- Facebook- sa cenzureze mesajele care sunt rasiste. In urma acestei cerinte, cei de la Facebook urmeaza sa se decida cu privire la raspunsul pe care il va da utilizatorilor din Germania.

Din cauza marei migratii a celor care bat la „portile” Europei, pe retele de socializare s-au dezvoltat grupuri rasiste, care isi exprima ideile legate de imigrantii care fug din statele lor de bastina, si aleg sa traiasca in Europa de vest, unde, cred ei, vor duce o viata mai linistita, total diferita de situatia tensionata de acasa.

In vederea dezbaterii acestui subiect, ministrul justitiei din Germania- Heiko Maas- a adresat o cerere celor de la conducerea companiei Facebook din Germania si Europa, iar intalnirea va avea loc la data de 14 septembrie 2015. Astfel, Maas a cerut ca „Utilizatorii retelei Facebook critica faptul ca, in ciuda plangerilor facute, compania nu previne in mod eficient mesajele si comentariile rasiste si xenofobe.”

De asemenea, ministrul justitiei mai adauga faptul ca utilizatorii retelei de socializare au primit mesaje care nu incalcau politica comunitatii Facebook. In urma acestui lucru, Maas a declarat ca Facebook trebuie sa se supuna obligatiei legale de a sterge comentariile care sunt considerate a fi ilegale. Cu toate ca Facebook a acceptat sa se intalneasca cu autoritatile germane, acesta nu a dat de inteles daca va fi sau nu de acord cu cerintele nemtilor.

Fara ura pe Facebook

Totodata, Facebook a publicat un mesaj prin care a cerut utilizatorilor sai sa nu foloseasca platforma de socializare pentru a raspandi ura in ranul oamenilor. Se asteapta ca Germania sa primeasca peste 800.000 de imigranti, dar cu toate acestea grupurile xenofobe din estul statului s-au mobilizat impotriva acestei actiuni, in timp ce restul Germaniei este mai toleranta din acest punct de vedere.

Cu toate ca a actionat eficient in ceea ce priveste primirea imigrantilor din Siria, totusi, Germania le cere refugiatilor care vin din Balcani sa se intoarca in statele lor.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *