bitcoin
Diverse, Media, Stiri

Fluctuatiile de pret pentru Bitcoin

Pretul unui bitcoin a crescut in urma vestii ca Paypal va integra moneda digitala in serviciile oferite comerciantilor. Cu toate acestea, tendinta descendenta se mentine, pretul Bitcoin este in continuare scazut aproape la jumatate, comparativ cu inceputul acestui an.

Toti cei ce investesc in bitcoin si se afla in acest moment in reteaua bitcoin isi pun intrebarea de ce pretul a scazut atat de mult, comparativ cu acel varf de evolutie, in decembrie 2013, cand un bitcoin era cotat la pretul de 1100 USD. In lipsa unei informatii exacte, cel mai simplu raspuns se dovedeste a fi si cel mai bun, si poate fi sumarizat in cateva cuvinte: alocarea resurselor si activelor.

Spus intr-un mod cat mai simplu, au existat oportunitati mai bune de investitie decat in Bitcoin, intrucat pretul sau a inceput treptat sa scada, de la un nivel destul de ridicat inregistrat in lunile iunie si iulie. Cu alte cuvinte, fluxurile financiare de unde ar fi putut sa creasca s-au diminuat, in timp ce vanzarile au crescut, creandu-se astfel o bucla tipica cu influenta negativa asupra pretului bitcoin. Tendinta de scadere continua va atrage vanzari de bitcoin, atat de catre comercianti care il accepta ca mod de plata si schimb, cat si de cei care realizeaza moneda. Atitudinea predominanta merge pe ideea „de ce sa pastrez acest bun astazi, daca va valora mult mai putin maine?”; aceasta atitudine se va mentine pana cand se vor pune in aplicare strategii in acest sens sau pana cand pretul bitcoin va incepe din nou sa aiba o tendinta ascendenta constanta.

La o privire asupra viitorului se intrevede o imbunatatire a situatiei, ce va aparea in cazul in care va avea loc o corectie pe piata de tranzactionare, iar fluxurile monetare vor viza alte clase de active pentru investitii. In aces cat fluxurile de lichiditati s-ar putea indrepta catre active mai putin performante, sau cu o tendinta de scadere din punct de vedere al pretului, cum este si Bitcoin.

Unii din comunitatea bitcoin au speculat ca Alibaba IPO a fost unul din motivele declinului pretului. Acest lucru poate fi privit insa si ca un lucru pozitiv, pentru ca cei carora le-au fost alocate actiuni la un pret vor reusi sa le vand si sa ajunga la un profit de peste 30% din aceasta vanzare, banii obtinuti astfel putand fi investiti in alta parte.

O veche regula de pe Wall Street supne ca actiunile nu isi vor mari valoarea decat daca cererea depaseste oferta. Cererea este masurata in volum, iar astfel volumul trebuie sa preceada pretul, respectiv daca se doreste oprirea acestui trend descendent, trebuie urmarit volumul. Cand va incepe sa creasca, va fi clar ca vestile se imbunatatesc. Daca urmarim evolutia sezoniera a pretului bitcoin, se observa ca perioada de inceput a lunii octombrie a cunoscut cresteri, sa speram ca acest model se va pastra si in acest an.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *