Sanatate, Stiri

IBM se implica in sanatate

Cei de la IBM nu renunta sa ne uimeasca, asa ca au inventat supercomputerul Watson care este capabil sa realizeze calcule la viteze incredibile, calcule care ar putea sa le scape oamenilor cu usurinta. In acest sens, computerul va fi utilizat de oamenii din medicina pentru a fi indrumati in terapia pentru cancer.

Astfel, deoarece IBM este de parere ca tehnologia Watson este capabila sa faca o multime de progrese in lumea medicala, acestia isi doresc sa implementeze o serie de proiecte bazate pe aceasta tehnologie in clinici din Cleveland, Houson si New York. Bineinteles, dezvoltatorii sunt realisti si sunt constienti ca va dura destul de mult pana proiectul va fi acceptat in mai multe clinici.

Modul in care IBM face calcule si felul in care si-a asigurat succesul in lumea medicala, i-a incurajat pe specialisti sa dezvolte si alte tehnologii care sa favorizeze tehnologiile pe care le-au creat in trecut. Acestia se bazeaza pe dezvoltarea inteligentei artificiale si isi doresc sa participe la mentinerea sanatatii pacientilor.

Supercomputerul care anunta moartea

Astfel,specialistii de la IBM au dezvolat un supercomputer care, sustin inginerii, are o acuratete de 98% de a prezice probabilitatea de deces a unei persoane in 30 de zile. Pentru a verifica tehnologia, specialistii de la Deaconess Medical Center au conectat o serie de astfel de monitoare la pacienti pentru a detecta afectiunile de sanatate a acestora. Asadar, aparatul ofera o diagnosticare extrem de rapida, iar acest lucru inseamna ca pacientul are sansa sa se vindece mult mai repede. Sistemul se bazeaza pe colectarea de informatii medicale odata la trei minute si le calculeaza in vederea obtinerii unui diagnostic.

Coordonatorul acestui proiect, Steven Horng, sustine ca „putem prezice decesul unui pacient cu o acuratete de 98%. Daca supercomputerul spune ca pacientul este in risc de moarte, atunci cu siguranta acesta va deceda in urmatoarele 30 de zile.”

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *