saluscontrols.ro
Gadget, Servicii, Sfaturi, Tehnologie, Util

Imbunatatiri asupra locuintei pentru confort termic sporit pe timp de iarna

Atunci cand locuinta nu iti asigura confortul de care ai nevoie pentru a duce o viata linistita, lipsita de probleme, neaparat trebuie sa te mobilizezi si sa gasesti o rezolvare. Cum poti sa faci asta? Ei bine, pentru inceput ai putea avea in vedere identificarea neregulilor, a cauzelor pentru care locuinta nu iti asigura confortul termic de care ai nevoie, mai ales iarna cand temperaturile scazute sunt greu de suportat.

Ce masuri poti lua cu privire la confortul termic din locuinta?

Iata care sunt factorii care iti pot influenta confortul termic si asupra carora trebuie sa iti indrepti mai departe atentia.

  • Izolatia

Aceasta vizeaza toate zonele care necesita izolatie, incepand de la peretii exteriori si pana la tavan, tevi etc. In conditiile in care au trecut deja ani de cand ai avut in vedere ultima verificare a izolatiei sau daca poate nici nu dispui de una, este – as putea spune – obligatoriu sa iei masuri in ceea ce priveste acest aspect.

Cantitatile cele mai mari de caldura din interior sunt pierdute prin peretii necorespunzator izolati, iar asta se traduce prin cheltuieli mai mari la intretinere.

  • Termostatul pentru reglarea temperaturii

Presupunand ca deja ai avut in vedere achizitionarea unui asemenea dispozitiv inteligent, ar trebui sa ii  faci verificarea pentru a te asigura ca randamentul oferit este optim si ca nu prezinta nici un fel de probleme. Ai in vedere si faptul ca nu orice producator ofera calitate si ca in fapt respectivul termostat ar putea sa te ajute prea putin. Orienteaza-te dupa un producator de incredere, care ofera produse de calitate, asa cum este saluscontrols.ro. Gama variata de modele disponibile sublinieaza importanta pe care producatorul o ofera nevoilor utilizatorilor.

  • Sistemele de inchidere/deschidere

Daca atinci cand stai in zona ferestrelor sau a usilor simti curenti de aer, atunci neaparat trebuie sa le verifici. Exista posibilitatea ca din cauza ca nu ai avut in vedere utilizarea lor responsabila, sa se fi uzat garniturile. Cand acestea nu mai reusesc sa etanseizeze corespunzator, favorizeaza pierderea caldurii din interior. In acest sens poti avea in vedere ajutorul unui specialist, care stie exact ce masuri trebuie sa ia pentru a remedia problema.

  • Sistemul de incalzire

Bineinteles ca o verificare riguroasa trebuie realizata si la nivelul sistemului de incalzire, indiferent de tipul acestuia. Sansele ca in timp sa fi aparut defectiuni pe care proprietarul sa nu le fi sesizat sau identificat sunt destul de crescute. In fapt, astfel de aspecte reduc din nivelul de confort resimtit de utilizatori, fara ca acestia sa constientizeze cauza disconfortului resimtit la nivel de locuinta.

Atunci cand centrala utilizata este prea veche si nu mai reuseste sa asigure un randament satisfacator, ar trebui sa ai in vedere inlocuirea ei cu un sistem mai performant pentru ca acestui fapt se datoreaza mare parte a imposibilitatii de a incalzi corespunzator locuinta. Este adevarat ca asta presupune un efort financiar destul de mare, insa beneficiile sunt de termen lung.

Iata care sunt aspectele cu influenta cea mai mare in ceea ce priveste confortul termic din locuinta. Asigurarea functionarii optime a acestora este calea prin care iti poti asigura un ambient placut si calduros in interior pe timp de iarna, precum si cheltuieli de intretinere rentabile.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *