incalzire salus
Tehnologie, Util

Incalzirea in pardoseala – o metoda eficienta pentru confortul locuintei pe tot sezonul rece

Odata cu dezvoltarile tehnologice s-au diversificat si metodele de incalzire a locuintei. Astfel ca in prezent fiecare are posibilitatea de a opta pentru cea pe care o considera cea mai potrivita pentru casa sa.

In continuarea acestui articol o sa vorbesc despre incalzirea in pardoseala, despre avantajele de care se bucura cei care au ales aceasta varianta. Dupa cum unii dintre voi deja stiti, pe piata din tara noastra exista mai multe companii ce se ocupa cu furnizarea mai multor modele de sistem incalzire in pardoseala.

Aceasta metoda a fost folosita in Roma Antica in mai multe tipuri de cladiri, pe o scara destul de larga. Initial acest tip de incalzire a fost creat special pentru incaperile cu umiditate crescuta precum bucatariile sau baile.

In ultimii ani, tot mai multi romani s-au indreptat catre aceasta varianta de a incalzi locuinta pentru ca in comparatie cu alte metode, ofera nenumarate beneficii. Fiecare poate decide daca incalzirea prin pardoseala reprezinta alegerea potrivita pentru el.

  • Atunci cand se opteaza pentru acest tip de incalzire, modalitatea de propagare a caldurii va fi diferita fata de celelalte. Pardoseala va deveni astfel un element radiant, iar caldura se va propaga de jos in sus, acoperind in acest fel o suprafata mai mare decat radiatoarele sistemelor clasice. Cu toate ca acestea din urma realizeaza transferul de energie in mod direct spre aerul din camere, este nevoie si de un timp mai indelungat pentru incalzire.
  • Sistemele de incalzire prin pardoseala sunt de doua feluri: electrice sau utilizatoare de agenti termici. In final, eficienta lor este direct proportionala cu diversele calitati termice de care dispune cladirea in care au fost amplasate. Atat o varianta, cat si cealalta, transmite caldura prin intermediul cablurilor sau a tuburilor, aceasta ajungand in sapa de beton a intregii pardoseli si de acolo in incapere.

Unele sisteme de incalzire folosesc apa ca agent termic, in acest caz aceasta ajungand la o temperatura mai mica decat in cazul sistemelor clasice de incalzire (50o C in comparatie cu a celorlalte care ajung la 60o C sau chiar mai mult).

incalzire salus

In functie de nivelul temperaturii, incalzirea prin pardoseala va putea fi deservita si de acele boilere care dau un randament destul de mare, precum si de unele sisteme solare care ajuta la incalzirea apei, dar si de pompe de caldura.

Principalele si cele mai importante avantaje ale incalzirii prin pardoseala sunt :

– distribuirea caldurii prin pardoseala, deci lipsa unor radiatoare care sa impiedica amenajarea in incapere, mai ales atunci cand vine vorba despre mobilier.

– degajarea de caldura in mod eficient pe toata suprafata camerei si sporirea confortului prin incalzirea uniforma.

– pardoseala calda, un avantaj ce nu poate fi neglijat pentru ca sporeste gradul de confort.

Acestea sunt cateva dintre avantajele de care se bucura cei care aleg un sistem de incalzire prin pardoseala. Daca va decideti sa va indreptati catre aceasta varianta, va recomand cu toata caldura sistemele de pe saluscontrols.ro.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *