facebook
Stiri, Tehnologie

Inlocuieste Facebook-ul cu alte activitati

Stim ca media sociala a devenit o actiune importanta si zilnica pentru cei mai multi dintre noi. Potrivit unor cercetari, 71% din adulti au folosit Facebook inca din septembrie 2014. Nu e greu sa fii socat de aceasta cifra, insa trebuie sa fim constienti: social media este o parte importanta a ceea ce facem, asa ca trebuie sa tinem pasul cu Internetul. Cat timp petrece, in medie, un om pe Facebook in fiecare zi? Potrivit NBC News, un american petrece 40 de minute pe Facebook. Cu toate ca pare incredibil de putin, trebuie sa tinem minte ca aceasta valoare este una MEDIE.

Trebuie sa recunoastem ca pierdem timp important stand pe Facebook, in fiecare zi. Daca media de timp petrecuta pe Facebook este de 40 de minute, descopera ca exista o multime de activitati pe care le poti face in loc sa iti pierzi timpul pe retelele de socializare.

Fa exercitii. Auzi la televizor tot timpul: „Pentru o viata sanatoasa, fa miscare cel putin 30 de minute in fiecare zi.” Doar ca sa tii minte, a face exercitii nu inseamna sa te imbraci ca sa mergi la munca, sa conduci catre sala de fitness sau sa faci selfie-uri in baie. Exercitiile sunt simple si pot consta in faptul ca iti poti parca masina intr-un colt mai indepartat la parcarii, pentru a face macar cinci minute de miscare pana la munca.

 Citeste. Internetul este cel mai mare rezervor de informatii. In loc sa iti petreci cele 40 de minute uitandu-te ce a mai facut prietenul tau cel mai bun la mare, deschide o pagina de Wikipedia si descopera noi lucruri. Nu te costa nimic, si in plus iti vei imbunatati cunostintele. De asemenea, nu uita ca poti citi si o carte normala, astfel ca vei scapa de lumina intensa care iese din monitor. Daca nu ai timp sa iei o carte cu tine, exista o multime de biblioteci online, care sunt gratis. Nu ai niciun motiv pentru a nu-ti antrena mintea cel putin 30 de minute pe zi. Chiar stiinta a demonstrat ca cititul este benefic si te ajuta sa te tii cat mai departe de unele boli mentale.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *