led4you.ro
Diverse, Tehnologie

Led4You, iluminatul cu led si impactul asupra vietii

In cele din urma s-a gasit o solutie pentru a preveni consumul extrem de ridicat de energie electrica cauzat de utilizarea surselor de iluminat bazate pe becuri cu incandescenta, tuburi fluorescente ori lampi halogen. Se pot folosi in momentul de fata cu succes sursele de iluminat bazate pe tehnologia led, mult mai eficiente si rentabile din punct de vedere al costurilor.

Este adevarat ca in faza initiala costurile surselor de iluminat cu led sunt putin mai ridicate, insa in cele din urma se dovedesc a fi extrem de economice intrucat au o durata de utilizare considerabil mai mare fata de sursele de iluminat traditionale.

Cat de eficiente sunt becurile cu led, spoturile cu led, proiectoarele sau benzile cu led sau orice astfel de surse de iluminat? Led4You, nume cu renume pe piata romaneasca in domeniul tehnologiei led, explica toate avantajele. Consumul energetic este redus in unele cazuri cu pana la 90% fata de clasicele becuri cu incandescenta. Chiar si fata de tuburile fluorescente consumul este mai scazut, cu pana la 50%.

Consumul redus nu este insa singurul atu. Led-urile sunt mult mai rezistente la socuri mecanice si vibratii, ceea ce le recomanda chiar si pentru utilizarea iluminatului exterior, fara costuri foarte ridicate de intretinere sau inlocuire. Chiar si durata de viata a unui bec cu led depaseste considerabil orice asteptari. Se spune ca pot ajunge pana la 100.000 de ore de functionare fara a se reduce intensitatea luminoasa oferita. Astfel, din ce in ce mai multe business-uri se orienteaza catre iluminatul cu led ca alternativa la sursele de iluminat traditionale. Chiar si in locuinte se fac simtite aceste avantaje, tot mai multi proprietari trecand pe tehnologia led.

Ambientul placut creat de sursele de iluminat cu led nu poate fi comparat cu cel oferit de becurile clasice. Exista posibilitatea reglarii intensitatii luminii, adaptabilitatea si dimensiunile reduse ale ledurilor fac posibila montarea lor chiar si in locuri greu accesibile.

Ca o recapitulare a avantajelor iluminatului cu led, enumeram: durabilitate extinsa, functionare optima in aceleasi conditii perioade indelungate, consum energetic redus, rezistenta ridicata la socuri mecanice si vibratii, eficienta chiar si in conditii de temperaturi extreme ori umiditate ridicata, dar si neafectarea mediului inconjurator. Spre deosebire de tuburile fluorescente – care contin mercur, spre exemplu, becurile cu led nu contin substante chimice toxice de nici un tip. Toate aceste avantaje recomanda sursele de iluminat cu led in orice circumstante, pentru orice sector de activitate, chiar si pentru iluminatul locuintei.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *